Tävlingsgruppen

Tävlingsdelen består av 36 juniorer som alla tränar minst 3 ggr i veckan och upp till 8 pass i veckan. De är indelade i Regions, Nationell och Internationell grupp men ligger alla under benämningen tävlingsgrupp.

Klubben arrangerar 6 fyspass i veckan mån-tors där vi använder oss av fys tränaren Johan Widenmark. Johan jobbar på fyra av passen men är huvudansvarig för hela vår fysdel och jobbar via facebook med videos och kollar av spelarna en gång per termin via screening.

Tennis träningarna sköts av Theodor Ström, Laurent Blot och Joachim Weibull.

Juniorerna drillas efter veckoschema med olika teman och vi kör clinic med olika inbjudna spelare varje vecka. Clininc är att man antingen är helt ensam eller att man är två med en tränare, detta utefter spelarens behov. Självklart jobbas det efter Tennis Göteborgs och Tennis Västs framtagna Fair Play dokument för att få fram etik och moral bland barnen.

För att komma med i tävlingsgruppen så vill vi att man uppfyller några olika aspekter såsom träningsfrekvens, tävlingsfrekvens, fysnärvaro, tävlingsresultat osv. Upptagning från juniorträning sker av Theodor efter samtal med ansvarig tränare Jonas Bang. Målet är att klubben skall ha 30 tävlingsspelande juniorer i klubbens tävlingsgrupp.