Från och med höstterminens start fokuserar Theodor Ström, nuvarande ansvarig för tävlings- och vuxentennis, enbart på vuxentennisen då det finns en kö på vuxna som vill spela tennis i PTBK. Theodor kommer alltså att bli ansvarig för vuxentennis och inom detta verksamhetsområde kommer han att ha flera av sina timmar på banan som tränare, men Theodor kommer också att ha timmar som tränare inom tennisskolan och inom tävlingsgruppen.

– Det känns bra att jag kommer att kunna fokusera på vuxentennisen där det finns stor potential inom klubben. För egen del blir jag inte heller så kluven då det är svårt att vara ansvarig för två viktiga områden, säger Theodor Ström.

Ny som ansvarig för tävlingstennisen blir Mats Willenhag som har en gedigen bakgrund inom tennisen. Mats har tidigare varit chefstränare i Mölndals TK, Ullevi TK och Uppsala TK. De senaste åren har Mats varit chefstränare i Åkereds TK. Eftersom Andreas Wetterström (studier) och Chris Tröndle (flyttar tillbaka till Tyskland) så saknar PTBK tränare till hösten och därav fanns det möjlighet att rekrytera en tävlingsansvarig person. Eftersom PTBK i dagsläget inte har resurser för en heltidsanställning inom området för tävlingsverksamheten kommer Mats att jobba 70% i PTBK samtidigt som han också jobbar för Tennismagasinet där han har varit skribent de senaste åren.

– Jag är oerhört motiverad för denna uppgift. Jag har alltid gillat tävlingstennis och nu när mina barn är stora så finns möjligheten att verkligen lägga den tid som behövs för att hjälpa hungriga tävlingsspelare att nå sin potential, säger Mats Willenhag.

Mats kommer att jobba tillsammans med Laurent Blot, som redan finns i PTBK sedan två år tillbaka, med tävlingstennisen. Mats kommer också att samarbeta med Jonas Bang, ansvarig för tennisskolan, och Kristofer Dahlgren, anställd inom tennisskolan, för att de tillsammans ska få ännu större tydlighet mellan dessa båda verksamhetsområden.

– Klubbens rekrytering av Mats går helt i linje med av styrelsen och årsmötet beslutade vision och ledstjärnor. Genom rekryteringen av Mats får klubben dels ett bättre fokus på en tydligare koppling mellan tennisskola och elit och dels en positiv utveckling av tävlingsverksamheten. Förstärkningen innebär också att klubben på ett bättre sätt kan möta den ökade efterfrågan på vuxenträning, säger Thomas Dahl, PTBK:s ordförande.

Skrivet av Martin Stigh, PTBK:s klubbchef