Efter en rafflande kvartsfinal hemma mot Aura från Malmö på tisdagkvällen stod det klart att PTBK är i SM-semifinal för andra året i rad med sitt A-lag i badminton. Aura hade vunnit första matchen för cirka tre veckor sedan. Det innebar att PTBK var tvungna att vinna den andra matchen (hemmamatchen).

Detta lyckades också PTBK med och stod som segrare med 4-2. Eftersom båda lagen därmed hade vunnit varsin match så avgjordes hela kvartsfinalen i ett golden set. Denna match blev herrsingel och PTBK:s spelande tränare Gabriel Ulldahl blev stor matchhjälte genom att vinna mot Jacob Nilsson med 11-7.

Innan dess hade Gabriel också vunnit herrdubbeln tillsammans med Joel Eipe samt herrsingel 2 mot Jacob Christensson. PTBK vann också damsingeln genom vår stjärna Line Christophersen, rankad 55:a i världen och nyss vinnare av danska mästerskapen. Därmed stod det 3-0 till PTBK, men Aura kom tillbaka genom vinst i damdubbeln av Johanna Magnusson/Emma Karlsson, rankade 39:a i världen, som besegrade Christophersen och Mai Surrow.

I en väldig jämn mixed reducerade Aura till 2-3 efter att Magnusson/Emil Hybel vann med 11-9 i femte och avgörande set mot Eipe/Surrow. Samtidigt spelades herrsingel 1 mellan PTBK:s David Kim Kristensen och Jacob Nilsson. Kristensen ledde med 2-1 i set och kämpade sig fram till matchboll vid 10-9 i fjärde set. Denna matchbollen slog han in och därmed vann PTBK med 4-2 och det var dags för golden set där Gabriel Ulldahl segrade.

I slutet av denna veckan vet vi datum och motståndare i SM-semifinalen som kommer att spelas i dubbelmöte inom någon månad. Motståndare blir antingen Halmstad, som vi föll mot knappt i SM-finalen i våras, eller Fyrisfjädern från Uppsala, som vi vann mot i SM-semifinalerna i våras. Blir spännande att följa dessa semifinaler.

Se artikel i GP: https://www.gp.se/sport/påvelund-klart-för-sm-semifinal-efter-vändning-och-golden-set-1.24533039

Se artikel på Badmintonligan.se: https://www.badmintonligan.se/Nyheter/pavelundvanndramatiskkvartsfinal/

Se resultat från andra kvartsfinalen: https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/891