Tränare Badminton

PTBK Badminton har fyra tränare som har stor erfarenhet både som spelare och tränare.

Asger Madsen heter vår huvudtränare, som är ansvarig för badmintonsektionen i PTBK. Asger har en framgångsrik spelar- och tränarkarriär på elitnivå i bagaget, och är sedan fem år knuten till PTBK:s verksamhet på heltid. Asger ansvarar för alla träningsgrupper inom Badminton.

Alexander Landberg är tränare inom badmintonskolan. Alexander är också spelare och representerar vårt A-lag i serien.

Magnus Sahlberg, också Service/Drift-ansvarig i PTBK, hjälper till med tävlingsgrupperna vid cirka två tillfällen per vecka. Magnus har vunnit SM-guld i singel och dubbel och representerade Svenska Landslaget under många år. Magnus representerar vårt A-lag och spelar en del elittävlingar ännu.

Mattias Borg, 26 år, är ny tränare inom PTBK Badminton sedan början av september 2017.
Han är regerande svensk mästare i herrsingel. Mattias slutade sin aktiva karriär som landslagsspelare och internationell spelare i herrsingel i våras, då han flyttade från klubben Fyrisfjädern i Uppsala och det nationella centret. Mattias var ett ankare i Fyrisfjädern och på landslagsträningen tillsammans med Henri Hurskainen och vi är väldigt nöjda över att kunna ta del av hans kunnande och erfarenhet som spelare och tränare i det dagliga arbete med våra många unga tävlingsspelare inom klubben. Mattias har varit i Danmark i långa perioder under sin aktiva karriär och har därmed tagit del av deras träningssätt och kultur och detta gynnar definitivt utvecklingen i PTBK.
Mattias är samtidigt ett lagankare i vår satsning inom seriespelet och kan därmed skapa basis för att våra unga spelare har ett förebild och få stöttning i deras satsning.

 

Tränarna har som målsättning att jobba med bredd- och elitverksamhet, samt att marknadsföra badminton i närområdet genom att jobba aktivt med skolorna på dagtid, med assistans av Västra Götalands Idrottsförbund/SISU.

Tränarna önskar att alla ungdomar ska må bra i sin dagliga träning och att så många av ungdomarna ska uppleva tävlingsmomentet.

Kontaktinfo

 

Verksamhetsansvarig Badminton i PTBK
Asger Madsen
Tel: 0702-60 65 93
Email: asger.madsen@ptbk.se
Badmintontränare
Magnus Sahlberg
Email: magnus.sahlberg@ptbk.se
Badmintontränare
Johan Andreasson
Email: johan.andreasson@ptbk.se