I helgen blev höstens ”SM”, GotElit, spelat runtom i Göteborg i fyra olika klubbar.

U13 GotElit:

I denna klass spelade Felix Lindeblad i alla 3 kategorier och det blev i allt 11 matcher i helgen. I singel spelade Felix 5 matcher och kom helt fram till kvartsfinalen innan det tog stop mot den senare vinnare Makboul från Spårvägen. I andra sätt var det nära med en förlust på 18-21. I båda mixed och dubbel kom Felix helt fram till semifinalen med sina partners innan det tog slut. Så allt i allt en mycket fin tävling för Felix som lovar bra för framtiden.

U15 GotElit: 

I denna klass spelade Måns Woxberg, Jacob Blom, Emelie Svensson i klassen MJT som är klassen under SJT som står för Swedish Junior Tour. Mini Otterström och William Nilsson spelade i SJT. Placeringarna i dom olika klasser beror på den svenska rankingen. Här är Mini rankat 16 i damsingel och William är rankat 13 i singel.

Måns och Mini spelade mixed tillsammans och Jacob spelade med Emma Nielsen, Askim i klassen MJT. I denna klass gick Måns och Mini helt fram till finalen efter två vinster innan det tog slut. Mycket fin prestation.

Måns, Jacob och Emelie kämpade bra i sina gruppmatcher men tyvärr var motståndet starkt och det tog slut i gruppspelet. Det är nationell konkurrens och nivån är bra. Det är bara att kämpa på.

Båda William och Mini spelade bra i sina grupper på det högre nivå i SJT. Det blev till två vinster utav tre matcher för William i sin grupp. Vinst över den 8 rankat Mio Molin, Umeå och en förlust till den andra rankat Erik Ramstedt, Täby. Vidare till slutspelet och en vinst över Kieran Balendran, GBK, i den första matchen med 21-19 i tredje sättet. I kvartsfinalen träffade William på Andrè Irpola, Skogås och det blev en förlust på 13-21 och 20-22. En fin prestation av William efter en lång period utan tävlingar för hans del. Han visar definitivt att han lägger i topp 8 i U15.

Mini vann alla sina 3 matcher i sin grupp och fortsatta i slutspelet med att vinna sin första match över Sofia Kleibrant, Torp BMK. I kvartsfinalen mot den 4 rankat Nirali Pilla, Komet Stockholm blev det en förlust på 14-21 och 13-21. Härmed var Mini i topp 8 i Sverige och med hennes fina och stabila spel i helgen ser det mycket lovande ut för framtiden.

U17 GotElit:

I denna klass hade vi Elin Blom, Hannah Normèn, Edvin Redzepovic, Emil Säll-Germano och Felix Westin med. Alla våra spelare var med i MJT klassen.

Elin och Hannah spelade dubbel ihop, men hade oturen att träffa på dom förstaseedad i första matchen. Det blev för tufft. I singel spelade båda 3 matcher och kämpade bra, men det tog tyvärr slut i gruppspelet. Dock ska nämnas att Hannah fick en seger över Sophie Nordberg Saxberg, Trollhättan, i två raka sätt. Mycket bra prestation och framgång.

Edvin hade det tufft i sin grupp och det tog stop efter 3 matcher. Emil kom tvåa i sin grupp efter en förlust och en vinst och kom vidare till slutspelet innan det tog slut mot Tor Henriksson, GBK. Fin prestation av Emil som visar en stadig utveckling. Felix kom också tvåa i sin grupp med en förlust och en vinst. I slutspelet vann han sin första match innan det blev en förlust till den senare vinnare, Filip Engstrand, Spårvägen. Verkligen en bra prestation av Felix.’

I dubbel spelade Emil och Felix i den högsta klassen, SJT, och dom visade att dom verkligen har en bra dubbel på gång. Dom mötte i första rundan det 3/4 seedad paret Albin Nilsson/Simon Sandin, Täby/Skogås och det blev en knapp förlust med 18-21/19-21 till killarna. Det lovar verkligen bra inför framtiden. Stark prestation.

U22/Elit GotElit:

I denna klass spelade Stina Caspersson, Leo Woxberg och Alexander Landberg. Här deltog eliten i Sverige.

Stina vann en match och förlorade två matcher i sin grupp. Vinsten var över Kajsa Fantenberg Niklasson, BMK Falan. De övriga i gruppen var de mycket duktiga spelarna, Stina Runesson, Gislaved och Alice Lindhè, Fyrisfjädern. Stina visar en fin och stabil utveckling.

Alexander visar en stabil uppåtgående kurva i sin utveckling, senast i serien, men i helgen hade han tyvärr inte marginalerna på sin sida och det tog slut i gruppspelet.

Leo vann sin grupp. I gruppspelet blev det därmed tre vinster och en av dom var över Västra Frölunda`s duktiga singelspelare Mitchell Maynard med 22-20 och 21-16. I slutspelet blev det också en vinst i första matchen över Hampus Boldt, Fyrisfjädern, med  21-18,13-21 och 21-9 innan det blev en förlust till den förstaseedad Hermansah, Täby med 17-21 och 14-21. Hermansah vinner tävlingen utan setförlust. Leo visar i denna tävlingen vilken kapacitet och potential som han har i sig. Det blir spännande att se hur det utvecklar sig framöver.