I helgen blev där spelat SM i U13 i Enskede, U15 i Täby och U17 i Skälderviken vid Ängelholm. För första gången hade PTBK i år deltagare med i alla åldersklasserna. I 2015 i Växjö på U15 SM var det första gången att PTBK hade deltagare på ett SM med Leo Woxberg och Adam Bryngelsson. I denna helgen hade vi 8 deltagare med på dom olika SM-tävlingarna runtom i landet. Sedan tidigare i år hade Leo Woxberg deltagit på SM U19 i Umeå. Det känns bra med denna utvecklingen inom klubben och nästa steg blir att vi deltar på SM för lag i U15 klassen i april månad. Här ställer vi upp med 5 killar och 4 tjejer från våra egna leden i konkurrens med alla dom etablerade klubbar i Sverige.

Prestationerna i helgen blev fina och utmärkande med tanke på att flera av våra spelare var debutanter i denna sammanhang. I U17 klassen vann Emil Säll-Germano sin första match innan han förlorade till en duktig spelare från Spårvägen. Våra två tjejer i denna klass Stina Caspersson och Lina Nilsson spelade bra, men var uppe emot starka motståndare och förlorade efter lovande prestationer. Det är bara att träna vidare och spela många liknande tävlingar och få mer erfarenhet.

I U15 klassen deltog Måns Woxberg, Felix Westin och William Nilsson. Måns hade en väldig tuff lottning mot den mycket duktiga Kiran Balendran, GBK och förlorade. Felix vann sina två matcher i kvalifikationen och kom in i huvudtävlingen. Här spelade Felix en fantastisk match mot den tredjeseedad Albin Nilsson, Täby. Det blev en förlust i 3 hårda sätt mot den senare bronsvinnare. Det lovar väldigt bra för framtiden. William var direkt inne i huvudtävlingen och hade som motståndare den 5/8 seedad Andre Irpola, Skogås. Det blev en stentuff 3 sättare med förlust 18-21 i tredje. William ledde 18-15 i detta sättet. Det lovar också bra för framtiden. Bra jobbat alla 3. Mera träning och flera liknande tävlingar så är ni där.

I U13 klassen deltog Jacob Blom och Felix Lindeblad. Båda killarna vann sin första match i huvudtävlingen och då var dom bland de 16 bästa. I andra runda förlorade Jacob i tre hårda sätt till 5/8 seedad William Strand, ABC och Felix i 3 sätt till Isak Erliksson, Täby. Killarna visar att dom är mycket nära toppen i denna klass. Felix är med nästa år igen, då han är första års U13. I mixed med Emma Nielsen, Askim spelade Jacob sig till andra runda innan det tog slut. I herrdubbeln tillsammans presterade killarna att komma till kvartsfinalen och här blev det stopp mot dom förstaseedad. I andra sättet blev det så nära som 20-22. Det blev därmed en fin kvartsfinal för killarna och PTBK!

Mycket bra jobbat killar! Grattis!