Vi deltog för första gången i helgen på SM för lag i Täby med vårt U15 lag.

Efter enbart 4 år med tävlingsinriktat träning inom klubben och individuella tävlingar för våra bästa unga spelare, då åkte vi iväg i fredags med Elin Blom, Alva Pyk, Hannah Normèn, Måns Woxberg, Jacob Blom, Felix Westin och William Nilsson till Täby. Vi kan vara stolta över att vi har uppnått en stor bredd av spelare som fick mycket erfarenhet och lärdom med hem från detta SM. För tjejerna var det första gången att dom var med på högsta nivå och det kommer dom till nyttja i framtiden. Killarna är vana med detta nivå och miljö och visade också att dom hör hemma på högsta nivån i Sverige i helgen. Alla spelarna kämpade och gjorde sitt bästa och det är värt att notera, på trots av att vi förlorade alla 3 lagmatcher till Spårvägen, Askim och Aura, Malmö, att Felix Westin var suverän i sin prestation i herrsingel 1 mot Askim`s Elmfeldt, landslagsspelare, och Aura`s Rebetz. Felix visade att han tillhör topp 12 i Sverige.

Tyvärr blev vår bästa spelare, William Nilsson, skadat under uppvärmningen inför den första lagmatchen och kunde inte spela i helgen. Det hade ju självklart en inverkan på våra möjligheter i alla tre matcher, men samtidigt gav det möjlighet för Måns och Jacob, som är sista års U13, att få mera speltid och erfarenhet inför nästa års lag SM i Täby.

Efter helgen ser vi fram till nästa års SM med en förväntat stomme av spelare i U15 bestående av Felix Lindeblad, Jacob Blom, Måns Woxberg och William Nilsson, samt Emelie Svensson och övriga yngre tjejer. Nu kör vi på med utvecklingsarbetet!

Tack till våra ledare Lars Normèn och Fredrik Blom – ni var grymma!