I förre veckan hade vi i samband med vår Badmintonliga-match besök av en Danmarks kändaste och bästa spelare och tränare igenom de sista 10 åren, Christian Lind Thomsen.

Christian är 33 år och spelar för ”uppstickarklubben i Danmark” Langhöj/Struer i Nordjylland som spelar i den näst högsta ligan i Danmark. Christian är från Holstebro på Jylland. Han bor och tränar I Köpenhamn. I 2016/17 spelade han för Skovshoved BK/Köpenhamn som blev danska mästare för lag.

Christian har lagt av med sitt internationella tävlande, men innan han gjorde detta, då uppnådde han sin högsta världsranking plats 41 i 2010 i herrsingel och plats 88 i 2014 i herrdubbel. Christian satsade främst på sin herrsingel och uppnådde fem silvermedaljer i internationella tävlingar, den senaste i 2015 i Belgian International. Christian har en international vinst i herrsingel och det var Iceland International 2009.

Christian spelar i den danska ligan, den schweiziska för Yverdon och för PTBK i BL i säsongen 2018/19. Samtidigt jobbar han som tränar i Köpenhamnsområdet för olika klubbar och runtom i Europa. Christian kommer också att jobba som tränare för oss i samband med våra hemmamatcher, då han kommer att jobba 2-3 dagar och med sin stora erfarenhet och kunnande från ett långt internationellt badmintonliv kan gynna alla våra 220 ungdomsspelare i PTBK. Detta är en del vårt SBL-projekt och utvecklingen av klubben som helhet.

Christian jobbade i förre veckan med alla grupperna i vår verksamhet och var mäktigt imponerat över våra ungdomares intresse och kunnande, samt verksamhetens storlek. Samtidigt hade han ett flertal individuella träningar med våra tävlingsspelare. Allt i allt ett mycket uppskattat initiativ. Christian är åter i klubben till vår nästa hemmamatch den 26 november och kommer då att jobba igen med samma upplägg på den efterföljande tisdag och onsdag.