Igår spelades den första matchen av tre matcher för de fyra topplagen i mellanrundan A i Badmintonligan.

Lagen kämpar intensivt om att gå direkt till semifinalerna sist i mars vilket de två högst placerade lagen kommer att göra när mellanrundan är klar i nästa vecka. Lagen som kommer trea och fyra i rundan kommer att spela kvartsfinaler mot etta och tvåan från mellanrundan B.

Ställningen innan matcherna igår var:

Halmstad: 3 poäng

PTBK: 2 poäng

Uppsala, Fyrisfjädern: 1 poäng

Trollhättan: 0 poäng

PTBK åkte upp till Uppsala, som har vunnit 16 lag SM över de sista 20 år. Vi visste att Uppsala har vinnarinstinkten i sitt dna. Vi så oss inte som favoriter på bortaplan med ett Uppsala lag som hade alla sina äss med till matchen. Danskarna Victor Svendsen, topp 40 i världen i herrsingel, och Julie Dawall Jacobsen, topp 60 i världen i damsingel och tre nybakade SM-vinnare i Rickard Eidestedt, Tilda Sjöö och Melker Bexell, en silvermedaljör i damdubbel i Moa Sjöö tillsammans med Tilda och inte minst i andra herrsingel den tidigare EM-silvermedaljör i herrsingel Henri Hurskainen.

Ändå gick vårt lag friskt till saken och tog en 3-0 ledning inom en timme efter otroliga tuffa och spännande matcher. Överraskande och positiv seger till Line Christophersen över Julie Davall Jacobsen. Det var en meriterande seger av Line. Samtidigt vann vi en väldig tight mixeddubbel med Frederik Colberg/Mette Poulsen över Victor Svendsen/Tilda Sjöö i 5 set. Den tredje vinsten kom med herrdubbeln Frederik Colberg/Magnus Sahlberg över Rickard Eidestedt/Melker Bexell. Denna match gick till 5 set som mixeddubbeln.

Samtidigt pågick herrsingeln mellan Christian Lind Thomsen och Henri Hurskainen. Christian började väldigt bra och det blev snabbt en 2-0 ledning i set för Christian. Men nu kom Henri för allvar igång och började att visa sin kapacitet och närvaro och då blev det ganska fort 2-2 i set. I det avgörande setet visade Henri fint tålamod och mycket bra nätspel och trots en fantastisk fight av Christian blev det tyvärr en förlust.

Ställningen var nu 3-1 för oss och nu gick herrsingel 1 med Joshua Eipe och Victor Svendsen igång samtidigt med damdubbeln Mette Poulsen/Line Christophersen mot Uppsalaparet Moa Sjöö/Julie D. Jacobsen. I båda matcherna ansåg vi att Uppsala var favoriter med tanke på dom senaste resultaten och det blev precis så svårt som vi hade räknat med. Joshua och Mette/Line spelade och kämpade med allt vad dom hade att komma med men det gjorde motståndarna också och det blev därmed två vinster till Uppsala.

Nu var det 3 – 3 och det var dags att välja matchen för ett avgörande i Golden Set.

Vi hade 3 matcher som vi önskade och det var MX, DS(Line hade spelat extremt bra), och DD(vi tyckte att tendensen i spelet var positiv/möjlighet för en seger). Vi fick som vi ville – det blev DD med Mette/Line mot Sjöö/Jacobsen.

Vi fick segern efter ett intensivt och spännande set. 4 – 3 till oss och två poäng och ett poäng till hemmalaget. Väldigt viktigt som ni ser i nedanstående tabell:

Halmstad: 5 poäng

PTBK: 4 poäng

Uppsala, Fyrisfjädern: 2 poäng

Trollhättan: 1 poäng

Halmstad vann borta med 4-3 över Trollhättan.

Nästa matcher för PTBK:

12 februari: PTBK – Trollhättan – hemmamatch.

13 februari: Halmstad – PTBK