Igår åkte PTBK till Skånes och en av Sveriges mest meriterat Badmintonklubbar Aura.

Detta var fjärde omgången i Grundserien och vi visste att vi kunde förvänta oss ett ”varmt” och högljudd välkomnande i en av Sveriges Badmintonborgar och det blev precis så svårt och dramatiskt som vi förväntade oss.

Vi började perfekt med säkra vinster i mixeddubbeln med Mai och Frederik och damsingeln med Line. Mycket hög nivå i våra spelares prestationer och vi så fram till herrsingel 1 med Gabriel mot Sverige tvåan Jacob Nilsson och damdubbeln med Mai och Line mot Sverigeettorna Johanna Magnusson/Emma Karlsson. Det blev precis så svårt som vi hade räknat med och efter två mycket bra spelat och jämbördiga matcher blev det två förlustar. Därmed hade Aura utjämnat och det stod 2-2. Hallen kokade och hemmapubliken på 150 var uppsatta på mera för Aura.

Vår debutant Alexander gick nu på banan i herrsingel 2 mot den erfarna Tom Andersson. Det blev en match då Alexander jobbade sig in i matchen och var väldigt nära i andra sätet. Alexander visade stundtals prov på sitt talang, men till slut blev det en förväntat vinst för Tom. Ändå en debut med mersmak.

Nu var Aura i ledning och publiken var tänt och så chansen för seger med 4-2 och 3 poäng på kontot.

Herrdubbeln med Frederik och Gabriel var igång mot Jacob Nilsson och Emil Holst och det blev en välspelat match. Vår herrdubbel spelade bra och övertygande och det blev en ganska säker seger för oss. 3 – 3 och nu var det Golden Set och antingen 1 eller 2 poäng för oss.

Vi fick som vi ville i lottningen och fick herrdubbeln i Golden set. Inledningsvis var det lite nervigt med ställningen 4-4 och en publik som var på, men Gabriel var i sitt ess och spelade felfritt och en lugn Frederik styrde det säkert iland i slutet och vi fick 2 poäng med hem till Götet.

Lagledarna Fredrik Blom och undertecknat var mycket nöjda med vårt lags prestation. Starkt jobbat PTBK Panthers!

Vi är fortfarande i en klar ledning av Badmintonligan och ser fram till vår nästa match den 4 november mot Täby i PTBK.