I helgen inleddes division 1 i tennis. PTBK har båda sina A-lag i division 1 och är därmed bland de 24 bästa A-lagen bland både damer och herrar i Sverige. Damerna gör sin andra säsong och herrarna är nykomling i ettan.

PTBK:s herrar spelade 3-3 mot ATL Lund i lördags i Ullevis sammandrag i helgen. PTBK förlorade förstadubbeln med Måns Dahlberg/Jonathan Greczula men vann andradubbeln med Magnus Hedlund/Robert Samuelsson. I singlarna vann Måns med 12-10 i avgörande matchtiebreak på förstasingeln samt Magnus segrade på fjärdesingeln. Däremot blev det förlust för Jonathan på andrasingeln samt Robert på tredjesingeln.

I söndags tog PTBK sin första lagseger någonsin i division 1 genom att vinna mot Varberg med 4-2. Efter dubbelsegrar genom Måns/Jonathan och Magnus/Robert blev det förlust för Jonathan Greczula på andrasingeln och Johan Hede på fjärdesingeln. Måns gjorde en stabil insats på förstasingeln och vann i två raka set innan Robert blev matchhjälte genom att vinna tredjesingeln i avgörande matchtiebreak.

Redan på onsdag spelar PTBK borta mot Ullevi med matchstart kl 16.30. Varmt välkomna att heja på vårt herrlag!

Därefter väntar hemmasammandrag i Påvelund 23-24 november då Fair Play 2 och Tabergsdalen står för motståndet för PTBK. Även då varmt välkomna!

För resultat och tabell, se: https://svtf.tournamentsoftware.com/league/7407B7E7-108E-4EC5-BF01-E99F91EF8155/draw/5

Övre raden fr.v. Magnus Hedlund, Måns Dahlberg, Mats Willenhag (coach), Anton Hedlund.
Nedre raden fr.v. Gustav Bohwalli, Jonathan Greczula, Robert Samuelsson. Foto: Martin Stigh.