I lördags åkte vårt förstalag iväg till Lund för att spela mot Malmö BK, trea i serien, och GBK 1, fyra i serien. Två mycket starka lag från etablerade klubbar i Badminton Sverige.

Vårt lag bestod av Lina Nilsson, Stina Caspersson, Alexander Landberg, Joshua Eipe, Christian L. Thomsen, Mattias Borg och Magnus Sahlberg.

Vi var innan den runda spelades två poäng före Aura Malmö, som består till hälften av det svenska landslaget som åker till EM senare i vår, och vi visste att vi måste vinna våra två matcher i lördags och matchen mot Aura den 7 april för att kvalificera oss till slutspelet om avancemang till Elitserien till hösten.

Hela vårt lag spelade riktigt bra i båda matcherna och vi vann 7-1 över Malmö BK och 5-3 över GBK. Rundans lirare blev Stina och Mattias, då dom presterade att vinna sin mixeddubbel över Malmö`s väldigt starka par Berfin Aslan/Patrik Lundqvist, som tillhör topp 5 i Sverige, med 21-18, 7-21, 25-23. Det var imponerande och visar vilken utveckling Stina har tagit på det senaste.

Samtidigt med att vi spelade mot Malmö, då förlorade Aura Malmö sin match mot GBK, och det gör att vi nu ledar Divisionen med fyra poäng. Det betyder att vi behöver ett poäng utav fyra möjliga i den sista rundan mot Aura Malmö och Helsingborg BMK, som lägger sist i tabellen med 0 poäng. Vi spelar mot Helsingborg kl. 10.00 den 7 april i Helsingborg.

Grattis till vinsterna i lördags.