När division 1 avslutades förra helgen blev de storslam för Påvelunds båda A-lag i tennis. Damerna vann sin serie med en poäng för Fair Play 2 och herrarna vann sin serie med två poäng före Växjö. Därmed spelar PTBK i elitserien både för damer och herrar hösten 2022.

Det är första gången som PTBK ligger i elitserien på tennis-sidan. Däremot har PTBK legat tre säsonger i elitserien i badminton. Där fortsätter elitseriespelet för PTBK Badminton i januari denna säsongen.

I helgen hade PTBK:s damer i tennis lite skadeproblem men efter starka kämpainsatser så lyckades PTBK spela 2-2 mot Fair Play 2 i lördags och vann sedan mot Malmö med 3-1 i söndags. Matcherna spelades i PTBK där det var sammandrag med duktiga bollkajsor från PTBK:s yngre tävlingsgrupp. I PTBK:s lag under serien spelade de båda norska tjejerna Carina Syrtveit och Celin Myhre samt de som tränar varje vecka i PTBK. Dessa var Sophie Sundström, Rebecca Österberg och Emmie Berglund. Sofia Brun deltog i några dubblar och i lördags fick 12-åriga Lily Samuelsson göra A-lagsdebut då de ordinarie tjejerna hade skadeproblem. Lily gjorde en stark insats och tog tre games i sin tredjesingel.

Herrarna avslutade med sammandrag i Ullevi. I lördags vann PTBK mot just Ullevi med 4-2 innan man säkdrade seriesegern genom att vinna mot Kalmar med 6-0 i söndags. Ankare i PTBK:s lag var Måns Dahlberg som vann alla sina sju förstasinglar samt sina sju förstadubblar med Arslan Temirhanov. Arslan gjorde också en strålande serie då han vann sex av sina sju andrasinglar. Spelade i laget gjorde också Carl Ekwurtzel, Rasmus Johnsson, Robert Samuelsson, Magnus Hedlund och Wilmer Dahl.

Ett stort grattis till spelare och ledare i de båda lagen för elitserieplatserna. Också stort tack till publik, funktionärer, bollkallar/bollkajsor och föräldrar som hjälpte till under våra hemmasammandrag.

// PTBK styrelse och Martin Stigh, klubbchef

Tabell damer division 1 södra: https://svtf.tournamentsoftware.com/league/9F93E01F-02D4-4F0C-83A0-BF18B83392A6/draw/120

Tabell herrar division 1 södra: https://svtf.tournamentsoftware.com/league/9F93E01F-02D4-4F0C-83A0-BF18B83392A6/draw/11


Sophie Sundström. Foto: Henrik Ottosson.