Konghällaslaget i badminton spelades lördag och söndag i helgen, matcher i både Mimershallen och Idrottshallen, Kungälv. Påvelund hade som vanligt ett härligt gäng som representerades i både nybörjar klassen och nationella klassen.PTBK:s allra yngsta spelare var i U9N klassen där Emily Barratt blev 3:a i singel, samt följde upp att med Doris Lindeblad spela U11N dubbel. Tjejerna visade härlig inställning och var på vippen att vinna sin dubbel debut tillsammans. I HS B så visade åter Adam Bryngelsson att han tar steg i rätt riktning. Förlust i skiljeset mot slutsegraren Pedro Carvajal GBK.

I U13 klassen så hade PTBK 5 killar med. William Nilsson och Jacob Blom tog sig till kvartsfinal i singel och mötte finalkillarna Tom Roslin och Adam Elmfeldt, Trollhättan resp Askim där PTBK grabbarna visar framfötterna, men dock har en liten bit kvar för att riktigt utmana dessa topp spelare i Sverige.  I damsingel U13N så tog sig Ylva Forssen till en finfin kvartsfinal med föll i skiljeset med 21-12. Ylva visar dock upp god teknik och bra inställning.

Klasseger blev det dock för Emil Säll i U15N singel under lördagen. Emil visar upp ett moget spel och följde upp en 3:e plats i Halmstad med denna seger efter knapp förlust i poolspelet  med 26-24 i 3:e set, så vann han resterande matcher! I en mkt jämn semifinal stod Emil som segrare med 21-19 i 3:e set mot duktige Victor Andresen Varberg, Finalen vann sedan Emil med komfortabla 21-11, 21-8  mot Alexander Persson Åby. Stort grattis till Emil! Även söndag skulle innehålla en klass seger för PTBK, där Felix Lindeblad och Elin Blom vann  mixed dubbel U13 i raka set, 21-15, 21-9 mot Felix Bergqvist/Anvita Harakamani GBK. Bra spel och bra focus var receptet för slutsegrarna Felix och Elin. Grattis !

20160418_180231IMG_3848

Emil Säll, vinnare i U15N                         Elin och Felix vinnare i MDU13