PTBK hade med sig 3 spelare till Svenska cupen som traditionellt gick av stapeln i Uppsala under lördag-söndag 22-23 april. Cupen är en tävling där du representerar ditt distrikt och möter endast jämnåriga spelare, Uttagningen sker efter ranking inom distriktet. Team Göteborg slogs om första platsen med Stockholm, men fick ge sig, då Sthlm har en större bredd på sina spelare och kan därmed ”tappa” ngn spelare och fyller på med en fullgod reserv som håller hög sverige klass. PTBK:are Felix Lindeblad i klassen 2006, Jacob Blom 2005 och Felix Westin 2003 spelade alla 3 kategorier i sina klasser, singel, dubbel samt mixed.

Invigning och nationalsång inledde tävlingarna!

Göteborg visade upp sig!

Bäst gick det för Felix Lindeblad i klassen 2006 som rusade fram i både mixedklassen och i dubbelklassen. I par med Estrid Björkler ifrån Frölunda så spelade man till sig en finalplats, där Stockholm blev för svåra. Förlust efter en välspelad 3 setare mot Isak Erliksson och Sofia Strömvall.

Felix tillsammans med Estrid i finalen!

Felix följde upp mixedframgången att tillsammans med Bertil Jarl ifrån Göteborgds BK gå fram till en ytterligare final. Även här fick Felix ge sig mot Isak Erliksson som tillsammans med Frans Tegenmark Stockholm vann i 2 raka set.

Felix och Estrid på pallen…..

 

Team Göteborg laddar inför slutpslet, go sammanhållning helgen igenom!

Upplägget att representera Team Göteborg har många fördelar, då man inte bryr sig om klubb tillhörighet,utan alla spelar för sitt distrikt och team Göteborgs blåa tröjor,dessutom så finns det en utpekad coach för varje åldersklass.

PTBK skulle få ytterligare en pall plats med sig hem ifrån Uppsala genom Felix Westin som överraskade alla inkusive sig själv, genom att tillsammans med  Alexander Pilon Göteborgs BK vinna en rafflande kvarsfinal på lördagskvällen mot Sverige ettorna och lika landslagsspelarna Albin Nilsson/Simon Sandin med 21-19,21-19!  En fantastisk defensiv och kämpaglöd samt stort påhejande av övriga göteborgare bäddade för denna storskräll! Tvärr orkade inte Alex och Felix ladda om tillräckligt i semi utan fick ge sig i raka set.

Alexander o Felix helnöjda bronsmedaljörer i dubbelklassen 2003!

Tack till Anders Fant och Magnus Sahlberg samt Göteborgs Badminton förbund som ännu en gång riggar resan och gör de möjligt för våra spelare att delta i tävlingen