images

Efter en höst med lite tävlingar, pga skador och sjukdomar, visar nu Gabriel Ulldahl att han är på gång på allvar.
Efter den förkrossande SM-segern i februari, var det förra veckan dags för nästa test. Denna gången var det på Europatouren, i Portugal, som Gabriel skulle visa hur han står sig mot internationellt motstånd.

Då Gabbe har tappat på rankingen så är han numera tvungen att kvala i dessa tävlingar. Men efter tre övertygande segrar i kvalet under torsdagen, så börjar huvudtävlingen för Gabbe på fredagen. Här fortsätter han på samma väg och tar två starka vinster för att gå vidare till kvartsfinal.

I kvartsfinalen ställs Gabriel mot Pannawit Thongnuam från Thailand. Pannawit har bla en finalplats i Mexico Grand Prix från december, där han vann mot Henri Hurskainen, rankad etta i Sverige, och tillslut förlorade i tre set mot en korean rankad nr 20 i världen.
Men här visar Gabriel verkligen vilken hög nivå han har i sig och fullkomligt krossar thailändaren med siffrorna 21-9, 21-13.

I semifinalen vinner Gabriel mot en av Karunaratna-bröderna från Sri Lanka i en tuff tresetare på över en timme.

I finalen väntade den andra Karunaratna-brodern. Här börjar det kännas att det har varit många matcher för Gabbe och den tappas i två raka set.
Men en otroligt bra tävling av Gabriel där viktiga poäng plockas för att klättra på rankingen.

Nu fortsätter hårdträningen inför nästa tävling som är i Finland i början på april.