Henrik Bladelius hade hoppats på mer utav 2023, men kurvan pekar försiktigt uppåt och kanske kan formen toppas lagom till Elitserien i december…?

Av: Linus Eriksson

Det har varit ett rätt dåligt år hittills.

Henrik håller inte igen på orden när jag frågar honom hur han tycker 2023 gått hittills.

Haha nej, jag ska inte ljuga. Jag var skadad från januari till början av sommaren. Sedan dess har jag hållit igång och tränat mycket för att komma ikapp. Matcherna börjar kännas bättre och spelet är på väg åt rätt håll, men det är en bit kvar.

Henrik har haft en stressfraktur i ländryggen som hämmat honom under en längre period.

Mestadels av träningstiden tillbringar Henrik i Stockholm på Good to Great Tennis Academy, som han tränat hos och rest med sedan 2015. När han är i Stockholm bor han i hallen på deras campus. Ungefär tre av fyra träningsveckor sker på GTG. Övriga tiden sker träningen bland annat i Påvelundshallen.

Planen för i höst är att fortsätta ligga på en hög träningsmängd för att komma tillbaka från skadan. Tävlingar kommer han blanda mellan futures och nationella matcher, för att få upp mängden.

Jag behöver få mer jämna resultat över tid. Nivån på spelet på futuretävlingar är överlag inte jätteimponerade, men de spelarna som är bättre där gör mer jämna resultat varje vecka. De håller en kontinuerligt bra nivå.

2023 gjorde Henrik Bladelius Elitseriedebut när Påvelunds herrar gjorde sin allra första säsong någonsin i högsta serien. Påvelund mönstrade ett ungt lag som Henrik tror hotade de mer etablerade lagen mer än de flesta trodde ”Påve” skulle göra.

Vi var nära slutspelsplats – vi hade våra chanser. I år har vi egentligen samma gäng men påfyllt med fler bra och ännu bättre spelare. Jag tror absolut vi kan hota topplagen i år och ser inte varför vi inte skulle gå för guld? Vi kanske inte är favoriter men har definitivt ett bra lag.

Henrik ser sig egentligen mer som en individuell spelare i grunden, men tycker ändå det är kul med lag och säger att han hoppas kunna vinna sina matcher och ge laget en poäng.

Det skulle väl vara det bästa och viktigaste jag skulle kunna bidra med, om jag kan göra det genom att vinna mina matcher.