I december gör John Hallquist Lithén debut i Elitserien för PTBK och han gör det med målsättningen att gå hela vägen.

Av: Linus Eriksson

John Hallquist Lithén skrev inför 1 september på för PTBK och kommer närmast ifrån GLTK som han spelat Elitserien för de senaste åren. Han har flera fina år bakom sig på GLTK men är inför hösten sugen på att se vad PTBK kan åstadkomma i högsta tennisserien.

Jag har haft fantastiska år på GLTK och är väldigt tacksam för all hjälp jag fått och alla minnen jag tar med mig därifrån, säger John. Nu känns det som vi har ett väldigt spännande lag i Påvelund med flera unga och intressanta spelare. Målsättningen bör helt klart vara att gå hela vägen – vi går för guldet helt enkelt!

Till vardags bor, studerar och spelar John på Ole Miss Athletics på University of Mississippi. Han flyttade dit till vårterminen 2021 och trivs väldigt bra. Ole Miss har blivit något av en svenskkoloni, då förutom John även Nikola Slavic spelar där och man har Toby Hanson-Steinel och Kalle Norberg som tränare.

I början var jag lite rädd att det skulle bli för ”svenskt”, men det funkar hur bra som helst. När bara jag och någon annan svensk är i rummet pratar vi svenska, men så fort någon annan är i närheten byter vi till engelska. Man kommer nog trots allt en tränare eller annan person närmre på sitt naturliga språk.

John tycker han har haft en positiv utveckling i USA och blivit en mer allround spelare. Att dem kan spela och träna utomhus större delen av året hjälper och han har också växt av ansvaret det innebär att spela i lag. Det finns få känslor som går upp emot att få spela den avgörande rollen i lagmatcherna.

Jag tror vi kommer få till en häftig lagkänsla under Elitserien i år när det nu är ett antal spelare med erfarenhet från college i laget.

När åren i USA är över är planen att gå proffs. Det är ett tag kvar, men John ser ljust på framtiden.

Vi får se när det är dags, men målet är absolut att bli proffs efteråt.