Klara Milicevic är en av damlagets nya spelare inför Elitserien i höst. Här berättar hon om hennes vardag i Alabama och om hennes val att representera PTBK i höst.

Klara Milicevic kommer ursprungligen från Tabergsdalens TK men tränade under åren före college på Academy of KLTK i Stockholm. En tid hon var mer än nöjd med.

Jag älskade verkligen allt med Kungliga och inser ju mer tiden går vilka bra förutsättningar jag hade där och vilka legender mina coacher Magnus Ennerberg och Rickard Billing var.

Att flytta över Atlanten och börja på college var inte självklart. När pandemin kom ändrades dock förutsättningarna – från att spela tävlingar hela tiden till att nästan inte ha någon tävling alls på ett år var tufft för Klara. Då kom tankarna på college. När hon och hennes team började kolla runt på skolor var det viktigt för henne att tennisen skulle vara i fokus.

SEC är en väldigt bra conference och University of Alabama kändes som ett bra val. Jag pratade med ansvariga coachen Jonatan Berhane, fick en bild av vilka oslagbara resurser som finns här och sedan var beslutet taget.

Klara har varit på skolan i 1.5 år och beskriver sin första tid som ”utmanande”.

Man måste verkligen lära sig planera sin tid och prioritera vad som är viktigt.

Hur kan en dag se ut?

Vi har vanligtvis ett fyspass på morgonen följt av ett individuellt tennispass där man antingen är ensam med tränaren eller med en annan tjej i laget. Där fokuserar vi mest på slag och olika slagkombinationer. På eftermiddagen har vi vår lagträning där hela laget är med, då blir det mer poängbaserat.

I höst blir det Elitseriespel för Påvelund. En serie hon har höga förhoppningar på och ser fram emot.

– Laget gjorde det väldigt bra förra året och jag tror vi kan göra det minst lika bra i år, om inte ännu bättre!

Att Pontus Larsson och Alexandra Viktorovitch från hennes tid i Tabergsdalen finns i laget spelade såklart in i hennes beslut att signa på för Göteborgsklubben.

Jag växte upp med både Pontus och Alexandra och det var med dem jag spelade i Elitserien allra första gången. Det var något jag hade sett fram emot som yngre och än idag tycker jag elitserien är väldigt rolig att spela. Att få göra en återförening med vår gamla Tabergs-trio gör saken bara ännu roligare!