Max Dahlin har ett spännande år bakom sig som nådde sin kulmen under US Open för juniorer i höstas när han gick hela vägen och vann dubbeltiteln. Utöver det har han plockat sina första proffspoäng och är rankad innanför topp 1000 i världen bland seniorer, varit i sin första futurefinal i singel, vunnit sin första futuretitel i dubbel samt gjort debut på ATP-touren när han fick ett Wild Card till kvalet i Swedish Open i Båstad i somras.

Ditt år har varit händelserikt, hur skulle du summera året?

Som ett bra år med mycket resande, toppar och dalar. Men mestadels ett positivt år. Rest mycket runt om i världen och fått uppleva två Grand Slams. Så ett roligt och rätt så positivt år. 

Hur har du utvecklats som spelare? 

Som spelare har jag utvecklats mest kring den mentala aspekten. Självklart har jag förbättrat min tennis men den mentala aspekten har blivit bättre i och med att den är en stor del av tennisen. Jag har också förmånen att ha Gregor Schill som mental coach vilket gör att den mentala aspekten har utvecklats fortare. 

Hur har du utvecklats som person? 

Som person har jag utvecklats på många olika sätt. Resa, lära känna människor, anpassa sig till svåra och bra förhållanden. Så, jag skulle säga att jag utvecklats som person på många olika sätt. 

Nästa år går du in i seniortennisen ”på riktigt”, vad har du för förväntningar och förhoppningar på det?

Har rätt så höga förväntningar på mig själv och ska bli kul att börja spela seniortävlingar i och med jag varit väldigt sugen på det under slutet av juniortiden. Det ska bli kul att börja på seniortouren och börja visa sig och vänja sig vid den touren istället för juniortouren. Har redan börjat faktiskt och lämnat junior bakom mig.

Du går tredje året på RIG i Båstad – hur trivs du? 

Jag går på RIG, det gör jag, Jag trivs väldigt bra med det som erbjuds på RIG. Tränarna och spelarna är bra och trivs väldigt bra här. Framförallt har jag Frank Wintermantel som tränare, men även Mattias och Johanna ibland också. Jag har också lyxen att ha mina föräldrar där vilket skapar en stor trygghet för mig.

Vad händer efter gymnasiet? 

Efter gymnasiet får vi se lite, inte bestämt än… men något bra blir det. Jag har en del bra alternativ och planer.

Snart dags för Elitserien med Påvelund – vad minns du av fjolårets säsong? 

Jag har bara positiva minnen från förra årets säsong. Ett roligt och bra lag som fått nån uppgradering i år, men det var jättekul förra året och ser fram emot Elitserien i år igen. 

Vad tror du om laget i år? 

Jag tror väldigt bra om laget, fått in ett antal spelare till som kommer höja nivån ytterligare, så om laget tror jag bara positiv. Det ska bli kul och intressant att se vad laget kan hitta på under serien i år. 

Vad kommer du att fylla för roll?

Jag kommer väl fylla en roll som en dubbelspelare samt singelspelare och som kan bidra till lagets lagkänsla bland annat. 

Vad tycker du om Elitserien som helhet och det nya spelupplägget?

Jag tycker det är riktigt bra att de kortade ner det till lite kortare tid vilket är lättare för planeringen. Överlag är upplägget bra nu.