Påvelunds Tennis- och Badmintonklubb ber alla spelare, ledare och föräldrar att noga följa utvecklingen och hälsoråd på Folkhälsomyndighetens hemsida. Vi rekommenderar alla tävlande att noga följa uppdateringar här och på Badminton Swedens hemsida och Svenska Tennisförbundets hemsida.

Folkhälsomyndigheten bedömer att risken för smittspridning av Coronoavirussjukdom (covid 19) är mycket hög sedan 2020-03-10. Vi hänvisar främst till officiella sidor men kommer självklart hålla hemsida och klubbens Facebook uppdaterade med specifik information kring vår verksamhet och tävlingar.

Folkhälsomyndigheten om idrottsanläggningar
Folkhälsomyndigheten om allmänna råd
Badminton Sweden (Tävlingsinfo)
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Tennisförbundet (Tävlingsinfo)
Svenska Tennisförbundet
PTBK Facebook

PTBK:s personal är noga med att tvätta sina händer ofta. Vi tvättar/torkar också dörrhandtag in till hallen, toaletter, duschar regelbundet under dagen. Vi ser också till att det finns både handsprit och tvål vid handfaten på toaletterna.

I övrigt gäller ju att om man har symptom på hosta, feber, halsont mm så utgår vi från att man inte besöker våra lokaler. Det är ju dock ingen större skillnad mot tidigare oavsett Corona eller inte: Är man sjuk tränar man inte.

Om man har varit utomlands och är ”satt i karantän” av sin arbetsgivare innebär det också givetvis att man inte besöker vår hall. Karantänen gäller ju inte bara arbetet utan också anläggningar som tex PTBK.

”Den 27 mars beslutade regeringen att införa förbud mot allmänna sammankomster med över 50 personer. Det nya förbudet träder i kraft söndagen den 29 mars och gäller tills vidare. ”

Regeringens beslut om att allmänna sammankomster med mer än 50 personer förbjuds påverkar även PTBK. Dock har vi tolkat det som att Folkhälsomyndigheten rekommenderar motion och att tennis- och badmintonträning kan fortsätta bedrivas i PTBK. Grund- och förskolor hålls öppna och påverkas inte av regeringens beslut.

Vi skulle dock önska att föräldrar i möjligaste mån bara lämnar och hämtar sina barn till träning så att de som befinner sig i hallen är spelare på banorna (barn eller vuxna) samt personal. Vi undanber oss alltså ”publik” i samband med träningarna.

Vad beträffar verksamheten så fortgår den som vanligt. Om det skulle bli ett beslut om att stänga skolorna i vårt närområde kan nytt beslut tas i PTBK främst rörande barnverksamheten.

// PTBK