Våra två lag i Division 4 Göteborg kom igång i lördags med deras seriestart i Sportarenan.

Våra lag i denna division består av våra yngsta spelare i åldern 12 – 19 år.

Vårt tredjelag PTBK 3 bestod av Rickard, Felix W., Emil, Måns, Filippa, Alva och Izabella och dom fick en tuff start mot favoriterna Västra Frölunda som har ett lag med båda gamla och unga spelare, då det ofta är svårt att spela mot gamla spelare som har en atypisk spelstil. Våra unga spelare klarade utmaningen fint mot laget från Västra Frölunda och fick 4-4. Speciellt Rickard fick en väldig fin vinst i förstasingeln. Den andra lagmatchen senare på lördagen vann PTBK 3 med 8-0 över Vårvinden. Allt i allt en stark laginsats av alla. Lagledaren Tomas var väldigt nöjd.

Vårt fjärdelag PTBK 4 bestod av Elin, Emelie, Hannah, Jacob B., Gustav, Nils, Felix L. och Edvin och dom spelade väldigt bra i sina båda lagmatcher och vann med 6 – 2 över båda Kungs och Partille. Många fina individuella insatser av alla och en fin känsla i laget. Lagledarna Fredrik B. och Lars N. var väldigt nöjda med sina spelare och ser framemot nästa sammandrag den 21 oktober i Kungsbacka.

Efter denna första runda lägger PTBK 4 som etta och PTBK 3 som tvåa i divisionen. Den första matchen i nästa serierunda blir mellan PTBK 3 och PTBK 4. Good luck!!!

På söndagen hade PTBK ett seriesammandrag i Division 3 Mellan. Vårt andralag PTBK 2 spelar i denna division och laget består av Theo B., Stina, Mini, Lina, William, Julius, Dante och Johan A.. Dom övriga lagen som besökte vår hall var Råda, Ullevi, Onsala, Åby och Gislaved.

PTBK 3 vann sina två matcher med 8 – 0 över Råda och 7 – 1 över Ullevi. Fina och stora vinster, men bakom dessa siffror fanns många tuffa individuella matcher mot bra motstånd. Alla våra spelare är i bra form och kan hålla för långa och svåra dueller och därvid kommer vinsterna. Det var debut för Mini och hon fick en fin vinst i singel mot Ullevi, samt en vinst i dubbel med Stina mot Råda. Bra jobbat. Vår unga 13 åriga William visade också sitt fina nivå med en vinst i singel mot en bra spelare från Ullevi. Fint jobbat. Till sist ska det nämnas att alla i laget visar en utomordentlig laganda. Lagledarna var nöjda.

Laget lägger nu etta, men precis efter lägger det duktiga laget från Gislaved och det verkar som det blir dom vi kommer att kämpa med i denna säsongen. Nästa serierunda är den 20 oktober i Åby.

Slutligen ska det nämnas att det är otroligt att se vilken stöttning som alla föräldrarna visade på söndagen med kakor, mackor och annat, samt sekretariatsarbete och städning av hallen! Tack för all eran hjälp och intresse.