Den gågna helgen spelades den årliga GotElit tävlingen, där sverige eliten samlades i Göteborg. Klasser ifrån U11 upp till senior eliten tävlade i stort sett alla badmintonhallar i närområdet. PTBK var som vanligt representerade i stort sett alla klasser och fick med sig 2 klass segrar genom Lina Nilsson i U17  damsingel MJT och Mattias Borg/Magnus Sahlberg i Herrdubbel Elit.

Lina Nilsson vinnare i U17 MJT

Lina visade tydligt att hennes långa skadeuppehåll, numera är ett minne blottt. Efter lite skakig inledning av tävling mot första seedade Alma Frosthagen, där Lina vann med 21-11 i skiljeset, så tappade Lina inte ett set och vann tävling tämlingen komfortabelt. Riktigt skoj för Lina som följde upp div1 premiären förra helgen med en klassvinst. Skall bli skoj att föja Lina framledes. Grattis Lina!

Mattias Borg och Magnus Sahlberg vinnare i herrdubbel Elit

PTBK:s andra klassseger stod det ”gamla” tränar paret Borg/Sahlberg för. Efter sin uppvisning i premiären i div1 , så följde det upp med minst lika  bra spel i GotElit. Borg och Sahlberg tappade inte ett set på hela tävlingen och fick i finalen möta en annan gammal PTBK:are, Gabriel Ulldahl som numera spelar för IFK Umeå.

Finalen vanns med 21-13,21-12 efter otroligt snabbt dubbelspel med mkt fokus på servar och serv returer. Här har våra ungdomar mycket att lära. Grattis grabbar! Vet att Borg o Sahlberg kommer att fokusera mer på dubbel framledes på träningarna. Således en lyckad tävling där PTBK numera visar upp sig som en av de framgångsrikare Göteborgs klubbarna. Bra reklam! Nu på lördag så drar tävlingsspelarna vidare mot Halmstad och Halmstads träffen