_T9A6006

Leo Woxberg nära semi i U17!

Vid årets första internationella stortävling – Skånska Internationella i Malmö – blev det en mycket fin framgång för Leo Woxberg ifrån PTBK. Leo tog sig fram till en kvartsfinal i U17 klassen som samlade stora delar av Europaeliten och framförallt i U17-klassen som i år ingår i ”European Junior Tour” med landslag från Sverige, England, Irland, Frankrike, Holland, Danmark, Tyskland och USA – tävlingen var som ett ”mini EM”. Efter segrarar mot finländaren Lauri Forss och sedan mot 2 duktiga danskar, varav en är topprankad i Danmark, utan set förlust, så fick han ge sig i kvartsfinal mot Magnus Klinggaard Andersen med 18-21, 21-14,15-21. Leo måste dock ta med sig att hans fartfyllda och offensvia spel räcker mot de allra bästa i Europa. Med lite högre lägsta nivå, så kommer inte många gå säkra, då de möter Leo.

PTBK hade med sig ytterligare 4 spelare, där Felix Lindeblad, Måns Woxberg och Jacob Blom spelade i U13 klassen och fick ge sig mot en finländare, engelsman samt en dansk i omgång 1.  Adam Bryngelsson spelade oxå i U17 klassen, men fick ge sig redan i första rundan. Trotsallt en mycket bra lärdom för PTBK spelarna som behöver möta internationellt motstånd och se att man inte är allt för långt bakom.

160918-027

Proffsig inramning i Malmö

Sammanfattningsvis:

Av de totalt 20 klasserna vann Danmark 17, Tyskland 2 och Sverige 1 klass. Dessutom vann Danmark landskamperna i alla åldrar. Stor dominans från badminton landet Danmark……