160918-035

Ett ”gött” PTBK gäng på väg mot Danmark!

Det var ett härligt gäng som samlades på Påvelunds parkeringen fredag morgon förra helgen för att ta färjan över till Nord Jylland och det årliga lägret i Aalborg. Med reseledarna Ida Lindeblad och Fredrik Woxberg i spetsen åkte ca 50st ungdomar och även föräldrar med bussen. Även en del föräldrar tog tillfället i akt att åka med i separata bilar.  Destinationen var Skalborg Sportklub Badminton i Aalborg. Lägret är en kombination av bra badminton träning och suveränt sätt att lära känna andra klubbmedlemmar vid sidan om träningarna.

Efter fredagens överfart och träningspass, så tog Asger Madsen taktpinnen och hade med sig danska tränare. PTBK tjejerna och killarna fick möjligheten att spela mot de danska spelarna i klubben, vilket alltid är skoj och lärorikt, då Danmark är ett av de absolut ledande badminton länderna i världen. I ”lilla” Aalborg finns ca 10 badmintonklubbar…

20160909_170401

Danska tränare som ”förtydligar” badmintonen…

Efter både badminton pass och fyspass under lördagen samlade PTBK ihop gänget för att få förmånen att se vår proffsspelare Gabriel Ulldahl live i sin proffsklubb Triton Aalborg. Säsongspremiär mot storklubben KMB ifrån Köpenhamn.

20160910_154906

PTBK:s Gabbe och alla hans”lärljungar” i bakgrunden

Skoj för alla ungdomar och även föräldrar som inte sett elitbadminton att se Gabbe ”live” i sin vardag. Många ser ju hur han tränar i hallen 2 pass om dagen samt driver vår Koreagrupp framåt. Gabbe fick möta en mkt duktig spanjor Louis Penalver(2:a i Spanien)och matchen blev innehållsrik med både fantastikst spel och en del tveksamma domslut som mynnade ut i både gula och röda kort…. Dock seger efter 3 set och alla PTBK:are fick valuta för besöket.  Lagmatchen slutade med seger för Gabbes Triton med 7-6!

gabbe-i-danmark-00120160910_164327

Gabbe i stilstudie…..grym spänst!   Många PTBK:are som höll uppe stämningen i hallen!

Sammanfattningvis ett mkt lyckat läger som vanligt, där bussen anlände till Göteborg under söndagskvällen med ett gäng trötta men nöjda ungdomar.

160918-034