PTBK packade tidigt på lördagsmorgonen ett antal bilar samt PTBK bussen med ett 30-tal ungdomar med Asger Madsen i spetsen och drog till Falköping. Upplägget innehöll oxå en övernattning i gymnasieskolan alldeles intill de 3 hallarna som tävlingen hölls i. Redan under lördagen så fick PTBK ett antal framgångar genom att klass 1 tävlingen genomfördes.

Bäst gick det för Carl-Johan Berggren som vann HSU13N och hade Jacob Rosenqvist som 3:a i samma klass. Ett syskonpar knep silver i DSU11N och DSU15N genom systrarna Emily och Amanda Barratt. Även ett gott gäng grabbar, Johan Rydne, Emil Fredriksson och Lucas Lindqvist tog sig vidare till slutspel i klassen HSU13N. Roligt att det fylls på med tävlingsspelare i PTBK. Gott betyg till vår badmintonskola!

I den nationella klassen så visade våra U13 killar återigen att de närmar sig sverigetoppen, då alla PTBK tog sig till slutspel. Bäst gick det för William Nilsson som vann HSU13 övertygande utan att tappa set. Efter vinst i Alingsås och nu i Falköping, så skall det bli spännande att följa William i kommande SM. Även ett finfint brons tog PTBK genom Jacob Blom som föll i semi efter mkt bra spel. Även Måns Woxberg och Nils Loustalot-Forest tog sig till slutspel i HsU13.

William nöjd vinnare med Jacob till höger som 3:a

Även i herrdubbel U13 så visade Måns Woxberg och Jacob Blom bra spel, men fick ge sig med 20-22 i avgörande 3 set i semifinalen. Dock kunde Jacob återhämta sig och tillsammans med Emma Nielsen från Askim vinna mixed finalen i U13.

I

Emma och Jacob, stolta vinnare i mixed U13

PTBK fick ytterligare ett par pallplatser genom att Emil Säll och William Nilsson tog sig till en hedrande semifinal i herrdubbel U15. I herrdubbel U17 blev Edvin Redzepovic 2:a tillsammans med Kristoffer Hansson ifrån Torp.

Sammanfattningsvis, ett ytterligare bevis på att vår badmintonsektion tar steg i rätt riktning. Många go skratt och fint uppträdande. Ett stort tack till Falan som fixade logi samt go frukost, vilket gjorde att vi kunde få ihop alla i klubben på lördagskvällen med  gemensamt käk(hämtpizza). Nästa tävling blir nu till helgen i Borås