PTBK har lyckats få hit Rasmus Wallin-Tornberg ifrån Halmstads idrottshögskola för under 3ggr ta sig an våra ungdomar rörande mental träning; Rasmus har magisterexamen i idrottspsykologi och jobbar som lärare för idrotts- och arbetspsykologi på högskolan. Vid sidan om detta jobbar han även gentemot olika elitserielag som handboll, fotbollsspelare och golfspelare. Har bl. jobbat med Frölunda Hockey och Häcken. Då det kom många på denna sittning, så fick vi ta oss in i handbollshallen och nyttja ett av deras konferensrum

20160531_200504

Rasmus förklarar…

Ett trevlig och nyttigt inslag för våra ungdomar som behöver få till sig den mentala biten likväl som fysiska och taktiska badmintonbiten.Första träffen var inriktad på att få en helhetsbild vad  Rasmus och likväl våra badmintospelande ungdomar och tränare ser som mental kunskap i badminton. Blandade berättelser ifrån Rasmus vävdes in med grupp arbete, där alla fick få ner sina tankar o funderingar, som vi kommer jobba vidare med.

20160531_200513

20160531_203356

Nyfikna och lyhörda ungdomar

Mental träning, kan ju ses på många olika sätt, dock kommer vi fokusera på att  -jobba med målbilder, självbild, attityd och känslor kommer du att känna ökad trygghet, säkerhet och kontroll. Tror att detta är viktigt att få in redan på de yngsta att tänka ”rätt” och ”våga” visa hur man känner inför olika utmaningar.

20160531_203342

Även föräldrar fick bidra med sin syn på mental träning

Denna första träff kommer att följas upp med 2 ytterligare träffar, där vi kommer att mer specifikt inrikta oss mot badmintonen mentala spel.