PTBK har anställt Gabriel Ulldahl, 31 år, på en provanställning som Sportchef Badminton där förhoppningen är att detta ska bli en tillsvidaretjänst i början av nästa år. Gabriel har jobbat som ansvarig för tävlingsgruppen sedan augusti och har nu under våren också tagit ansvar för vuxenbadmintonen förutom tävlingsgruppen i PTBK.

Gabriel har en lång elitkarriär som badmintonspelare och var också anställd i PTBK under 2015-16 då fokus framförallt låg på Gabriels egna internationella badmintonsatsning. Gabriel har också spelat i klubbens A-lag denna säsongen med fina framgångar i framförallt herrsingel och herrdubbel. Tyvärr verkar det som om säsongen eventuellt får avbrytas pga Covid-19 där PTBK annars var framme i semifinal i SM-slutspelet.

– Det känns riktigt bra att vi redan nu kan börja planera för hösten inom badminton med Gabriel vid rodret. Han är en strukturerad person som har en enorm kompetens från sin spelarkarriär inom badmintonsporten, säger Martin Stigh, klubbchef i PTBK.

Gabriels meriter som spelare är bland annat 1 Junior EM-silver (U19, 2007), 10 Junior SM-guld (från U15 till U22), 4 Senior SM-guld (2013, 2015, 2016, 2018), 2 Senior SM-silver (2014, 2017), 3 lag SM-silver, 5 silver och ett antal brons på internationella touren samt spelare i danska ligan under sex säsonger.
Som tränare har Gabriel jobbat med allt från badmintonskola till elitspelare och han går just nu Badminton Swedens Topptränarutbildning med fokus på Talangutveckling/Framtidens Badminton. Gabriel har också haft Kenneth Larsen som tränare under sina år i Aalborg (Danmark). Kenneth är före detta landslagstränare i Danmark och en av personerna som har byggt upp BWF (Badminton World Federation).

– Jag är väldigt glad och förhoppningsfull för denna möjlighet som jag har fått. Jag kommer att jobba stenhårt med att driva klubben till en stark gemenskap med hög värdegrund. Jag tror med en stark gemenskap samt en bra nivå på träningarna kan skapa morgondagens spelare här i PTBK, säger Gabriel som är sambo med Jennie Carlsson (tidigare elitspelare i badminton) och tillsammans har de barnen Nova, 5, och Lennox, 3.

Välkommen och lycka till Gabriel!

Gabriel Ulldahl, ny Sportchef i PTBK Badminton. Foto: Oscar Pyk.