Efter många om och men så blev det tillslut spelat mellanserie A under helgen. Nya besked och ändrade beslut kom titt som tätt under veckan från Svenska Badmintonförbundet vilket gjorde att man inte riktigt visste vilket lag vi skulle kunna ställa på banan och inte heller hur lagen vi skulle möta kunde se ut.

Sedan tidigare är det svårt att plocka hit våra danskar då de måste sitta i karantän i 5 dagar. Även våran damstjärna Edith fick tillslut ett nej för att deltaga då hon varit i kontakt med spelare som testats positivt under veckan.
Detta gav dock tillfälle för våra unga duktiga tjejer att få spela SBL. Lina och Alva får några riktigt svåra matcher under helgen men imponerar med bra inställning och stundtals fint spel.

Lördagens matcher blir lite av en besvikelse där vi lyckas pressa fram 1 poäng mot Aura efter förlust i golden set. Mot Frölunda blir det förlust med 1-5 där ingen riktigt kommer upp i nivå men det blir ändå en del jämna matcher.

I söndagens match mot seriesegrarna Umeå visar våra duktiga singelspelare Gabriel och Andy, att det kan vara den starkaste singeluppställningen i landet. Gabriel vinner med 3-0 i set mot Umeås duktiga indones Andi. Gabriel kontrollerar matchen helt men känner ändå att et går att skruva på några detaljer för att höja upp det. Ändå Gabriels klart bästa insats i år.
Andy Tsai vinner även han i tre raka set mot Umeås framtidsnamn Johan Azelius. Ingen i Sverige har ett så starkt anfall som Johan har från bakplan men Andy styr matchen helt och låter inte JOhan få några lägen alls från bakplan. Riktigt imponerande av Tsai!

Efter en lång helg så slutar vi tillslut sist i mellanserie A. Detta spelar dock ingen större roll då vi redan innan var klara för slutspel. Finalsammandraget spelas (förhoppningsvis) i mitten på juni. Där blir det en lång resa upp till Umeå där vi ställs mot något av de två bästa lagen från mellanserie B. Denna serie skulle också ha spelats i helgen men fick skjutas upp på grund av Covidfall.