Efter en tuff förlust i Golden set i första omgången studsade PTBKs A-lag i badminton verkligen tillbaks igår. Vi förväntade oss en hård batalj med lokalkonkurrenten Frölunda. Och förväntningarna infriades verkligen.

Först ut på banan var Edith i damsingel och Thyrri/Gabbe i herrdubbel. Edith visade återigen vilken hög nivå hon håller genom att relativt enkelt manövrera ut Frölundas Mirjam Lindgärde.
På den andra banan blev det, precis som i förra veckans herrdubbel mot Trollhättan, en match som gick till fem set. Och tyvärr så blev det även förlust denna veckan. Men Thyrri och Gabbe visar att dom kan dra med och slåss med de bästa dubbelparen i ligan. Snart kommer segern!

I andra omgången var det dags för damdubbel med Jennie/Maria mot nyblivna SM-tvåorna Sanne Ekberg/Elin Öhling. Efter en trevande start och 0-2 underläge i set så spelade Jennie och Maria verkligen upp sig. Jennie med sin rutin och känsla och Marias fart gav resultat! 2-2 och ett avgörande femte set där PTBKs tjejer snabbt kom i underläge med 0-5 och lyckades aldrig hämta upp det. Men imponerade spel och Maria visar verkligen framfötterna och kommer få fler chanser i ligan.
I herrsingel 2 visade årets nyförvärv, Christopher Vittoriani (bilden), hur viktig han kommer bli för laget i år. Men ett högt tempo och ett väldigt moget spel så vann artonåringen klart mot Frölundas August Björkler. I sina två singlar i årets liga har Chris fortfarande inte tappat ett set!

2-2 i matchen och dag för den avslutande omgången. På ena banan är det mixed med Edith/Thyrri mot svenska mästaren Sanne Ekberg tillsammans med Kroatiens bästa spelare Durkinjak. Men precis som i förra omgången så fullständigt krossar Thyrri och Edith sina motståndare. Thyrri visar verkligen att han är en toppspelare i Europa och Edith hade, om hon velat satsa på mixed, bli minst lika bra i det som hon kan bli i singel!

Dags för herrsingel 1 och Gabbe att visa varför han är lagets stjärna! Senast han mötte Gustav Björkler blev det förlust i 5 set. Nu visade dock Gabbe ett helt annat tempo och satte hela tiden Gustav i tuffa lägen. En riktigt bra match av Gabbe och seger med 3-1! När Gabbe spelar så här är det få i Sverige som kan stå emot!

En imponerade laginsats där vi vinner våra matcher klart och i de två förlusterna är det femsetare som vi lika gärna kunnat vinna. Med denna segern klättra vi för tillfället upp i toppen av ligan, dock med en match mer spelade än några lag. Men här uppe tänker vi stanna! Och viktigast för dagen… vi är BÄST I GÖTEBORG!

Om två veckor tar vi emot Umeå som igår körde över Halmstad med 5-1. Det blir en tuff match och vi behöver då allt stöd vi kan få!