De regerande svenska mästarna Täby som är en av favoriterna till SM Guldet 2018/19 besegrades igår kväll av PTBK i deras svårspelade hemmaborg.

Vi visste att Täby med deras asiatiska spelare och Sveriges bästa kvinnliga dubbelspelare Clara Nistad, samt den fysisk starka och erfarna Mattias Wigardt skulle bli en svår nöt att knäcka i deras hall. Deras lag är sammansvetsat i sina dubbelkonstellationer och vana att spela med räknesättet 11 poäng utan förlängning och bäst av 5 sätt. Våra spelare, förutom Mette Poulsen och Mattias Borg, har inte prövat detta för och det visade sig att det hade ett visst inflytande.

Vi började med Mette i damsingeln och hon vann relativt enkelt över Rebecka Kuhl i 3 sätt. Samtidig började Joshua Eipe mot den mycket duktiga indonesiska spelare, Hermansah, som förre året visade att han var ligans bästa herrsingelspelare. Joshua vann dom två första säten och hade 10-10 i tredje sätet och matchboll. Tyvärr blev det förlust och härefter visade indonesen att han är fysiskt och mentalt mycket stark. 1-1 i matchen.

Damdubbeln med Mette och Line Christophersen, som kom direkt från sin EM U19 damsingel vinst i Tallinn på söndagen och var båda glad och trött – blev satt på en förväntat svår uppgift mot Clara Nistad/Ashwarti Pillai, som är ett sammansvetsat par och erfarna internationella dubbelspelare med internationella meriter. Första sätt blev förlorat efter bra spel från Täby paret, andra gick till PTBK paret och i tredje sätt stod det 10-10, men tyvärr blev det förlust för det nykomponerat paret från PTBK med 10-11. Det fjärde sätet blev tyvärr också förlorat och det kändes som att det tredje sätet var avgörande.

Vår herrdubbel med Mattias och Frederik Colberg var suveräna mot det asiatiska paret Li/Hermansah och vann i 3 sätt. Matchen stod 2-2.

Nu började vår andra herrsingel Christian Lind Thomsen mot den jämnåriga Mathias Wigardt, som inte förlorade en enda singelmatch i ligan förre året. Samtidigt började vår mixeddubbel Frederik/Line på den andra bana och det gick undan mot Täby paret – 3 – 0 i sätt och vinst. 3 -2 till oss och ett poäng hemma.

Christian var inte favorit mot Mathias och det blev en riktig holmgång. Mathias vann första sätt, Christian andra, 10-10 i tredje och igen spelade erfarenheten av att ha spelat dessa typer av matcher in och Mathias vann detta sättet. Christian kom igen och vann fjärde, men slutligen blev det förlust med 9-11.

3-3 i matchen och nu skulle det avgöras i Golden set – där spelas bara ett sätt till 11 poäng – mellan lagen om vem som fick två och ett poäng.

Täby valde att spela mixeddubbeln och satte Clara Nistad in och som vanligt för att spetsa dubbeln spelar indonesen Hermansah med henne, som ju är suveränt Täbys bästa spelare. Vi spelade Line och Frederik igen. Det blev en rysare fram till 6/7 poäng och då drog Line och Frederik iväg och visade sin klass.

Vi är väldigt nöjda med att ha kommit bra igång i serien med denna första svåra motståndare och ser framemot vår nästa bortamatch den 2 oktober i Umeå och självklart vår första hemmamatch mot Västra Frölunda den 22 oktober.