Gabriel visade klass!

SM-tvåorna IFK Umeå gästade oss igår i den tredje omgången av Svenska Badmintonligan (SBL).

Gabriel inledde lagmatchen där han ställdes mot Umeå, hittills i år, obesegrade indones Andi. Det skulle ändras idag! Gabriel imponerade med hur han rörde sig på banan, hur smart han spelade och framförallt inställningen. Trots en bra mycket högre ålder och minst lika stor skillnad på träningstimmar senaste åren så var det Gabriel som var den starkare i de långa duellerna. Efter en hård match på över en timme stod Gabbe som segrare!

På den andra banan fortsatte Edith sin segerrika säsong. En mycket stabil 3-0 seger på ännu en indones från Umeå. Och efter att även spelat, och vunnit, damdubbel lite senare under kvällen så står Edith på 6 segrar av 6 möjliga i år. Och än mer imponerande är att Edith bara tappat ett enda set på 6 matcher!

Även vår nya stjärna Christopher Vittoriani håller sig på 100% segrar och 0 tappade set (förutom ett Golden set mot Trollhättan). I matchen mot Umeå ställdes han mot en av Sveriges största talanger, Johan Azelius. Men här visade Chris vilken oerhörd potential han har. En enkel 3-0 seger!

Två nyförvärv gjorde även debut mot Umeå. Andreas Søndergaard och Clara Greversen spelade tillsammans i mixeden där de tyvärr förlorade en jämn femsetare efter att ha visat lite nerver under första matchen. Det ändrades dock under deras respektive dubblar. Andreas, tillsammans med Gabbe och Clara, tillsammans med Edith, gjorde processerna korta med deras motståndare.

En väldigt starkt 5-1 seger gör att vi nu är i topp av ligan efter 3 omgångar. Nästa tisdag åker vi ner till Halmstad för att kämpa vidare. Matcherna mot Halmstad är alltid speciella efter vår oerhört jämna finalförlust mot dem för några år sedan. Så har ni möjlighet, kom ner och stötta laget och njut av badminton i absolut toppklass!

Till sist vill vi passa på att tacka publiken som igår var i hallen för första gången på länge. Det var underbart att höra och känna stödet från er igen. Nästa hemmamatch satsar vi på att fylla hallen då alla restriktioner släppt. Mer info om den matchen kommer.
Vi vill även rikta ett stort tack till alla från klubben som ställer upp och hjälper till runt våra hemmamatcher. Utan er hade det aldrig funkat! TACK!