PTBK har i år med tre lag i seriespel för seniorer i utomhusserien. Det är rekord och oerhört kul det är ett fokus på seriespel! I söndags var det premiär för PTBK 3 hemma mot Gottskärs TK. Perfekta förhållanden med vindstilla och sol.

Kristian Wik inledde på förstasingeln mot Per-Olof Askljung (även kallad Poa). Poa missade knappt en boll i första set. Det mesta satt och dessutom med hög fart och tempo. 6-1 till Poa var ingen diskussion. Kristian ändrade sedan lite taktik i andra set och var på vippen vända, men tyvärr 4-6.

Daniel Jönsson möte på andrasingeln Henrik Wangeby. Detta blev en baslinjekamp och onekligen klassisk grustennis. En hel del riktigt bra dueller, men denna dag var Henrik den starkaste och vann med 6-3, 6-4.

Tredjesingeln var en svängig historia. Joakim Palmertz mötte Oscar Ardfelt och här hade vi liten nätt åldersskillnad på 23 år 😊 Första set till Joakim med 6-2 och andra till Oscar med 6-0. Matchen avgjordes i ett dramatiskt Supertiebreak. Vid 9-8 halkade Joakim efter serven och motståndaren hade öppen bana, men slog i nät. 10-8.

Martin Bülow och Kristian Wik spelade dubbeln mot ovan Poa samt StJohn Wiles (måste vara Tennis-Sveriges mest coola förnamn?). PTBK hade 5-2 i första set, men lyckades inte knyta den berömda säcken. Och i andra set var Gottskär lite för starka. 5-7, 2-6.

Tyvärr förlust med 1-3 totalt, men inget att skämmas över. Gottskärs TK har bra lag. Nästa match redan nu på söndag mot Högsbohöjds TK. Denna match spelas på PTBK, då Högsbohöjd har hyrt våra banor. Matchen börjar kl 15.00.

// Joakim Palmertz, lagledare PTBK 3