I helgen spelades Ungdoms SM i Badminton runtom i Stockholm. U13 spelades i Spårvägen med deltagande av Felix Lindeblad, U15 spelades i Täby med deltagande av Jacob Blom och Mini Otterström och U17 spelades i Skogås med deltagande av Felix Westin och Emil Säll-Germano.

Det blev en fantastisk helg för PTBK Badminton och Felix Lindeblad, För första gången i PTBK Badmintons historia uppnådde vi att komma i en final i ungdomsklasserna och väl här i finalen fick vi att se en fantastisk prestation av Felix i par med den duktiga Hugo Hansson, Carlshamms Badminton Förening. Killarna fick en ganska dålig start i första sätet mot de suveräna Romeo Makboul/Felix Swahn, Spårvägen, men de kämpade sig in i matchen och slutade med att nästan att komma ikapp, men dock förlust med 17-21. Killarna och vi hade på känn att det gick åt rätt håll för vår del och precis så blev det också i andra sätet som blev vunnit med 21-17 efter väldigt bra spel. Nu var det 1-1 i sätt och det var lagt upp till en rafflande avslutning. Det blev ett tredje sätt med en blandning av bra och långa dueller och nerviga misstag och till sist stod det samspelta och hemmaparet från Spårvägen som vinnare med 21-16.

Grattis till Felix och Hugo med silvret! Mycket bra spel och ett lovande perspektiv inför framtiden som par syntes i deras samspel i och med att det var första gången dom spelade ihop. Blir spännande att följa i de nästa två år i U15 klassen.

I mixeddubbeln i par med Estrid Björkler, Frölunda Badminton, presterade paret väldigt bra och förlorade först i semifinalen med 17-21/17-21 till hemmaparet och förstaseedat Frans Tegenmark/Ebba Holmström, Spårvägen.

Stort grattis till båda med bronset!

Slutligen spelade Felix också singel och här gick det också väldigt bra med en kvartsfinalplats. Motståndaren i kvartsfinalen var den duktiga och energiska Frans Tegenmark, Spårvägen, som vann med 21-10/21-16. Felix är väldigt nära denna topp fyra spelare i Sverige och isär i andra sätet ser det som om att det är väldigt små marginaler som skiljer mellan förlust och vinst. Helt klart är det att utvecklingen går åt rätt håll.

I U15 klassen i Täby spelade Jacob Blom i alla tre kategorier och det till en mera än godkänd prestation för Jacob som är 1sta års i denna klass och därmed lägger efter de flesta i fysisk bemärkelse vad angår vikten, längden och tyngden i slagen. Jacob började på fredagen i kvalet i herrsingel och mixeddubbel med Emma Nielsen, Askim. Det blev till en bra vinst över en spelare från Täby och slutligen en förlust i kvalfinalen till sistaårsspelaren Isak Melkersson, Tellus Ulricehamn efter en fin prestation. I mixeddubbeln gick det väldigt bra och över förväntan i kvalet som blev vunnit med två vinster och därmed in i huvudtävlingen på lördagsmorgonen. Här blev det förlust i första rundan efter stundtals bra spel. Allt i allt en bra insats.

I herrdubbel med den duktiga och starka Karl Nord, Karlstad Badminton, var motståndarna i första Alvin Breitholtz/Kim Linell, Täby, som var 3/4 seedat. Kim Linell vann senare SM-Guld i herrsingel och är det stora namnet i denna klass. Jacob och Karl fick en dålig start med för mycket respekt och låg under med 0-7, men då började killarna spela med smartness och en kombination av styrka/snabbhet och tekniskt kunnandet och plötsligt var dom med i matchen, men dock förlust med 15-21. Nu var killarna på hugget och dom var med i matchen och ledde vid pausen med 11-10. Tyvärr ökade då motståndarna tempot lite och det blev en förlust med 15-21. Konklusionen är att det blir spännande att följa Jacob`s utveckling över sommaren och in i andra året av sin tid i U15 klassen.

Mini spelade i första rundan mot den duktiga och energiska Chanel Linnè, Carlton BK och det blev en godkänd insats men dock förlust med 16-21/16-21.

I U17 klassen spelade Felix Westin och Emil Säll-Germano i singel och dubbel tillsammans. Det blev förlust båda i singel och dubbeln mot mycket bra motstånd. Kom igen killar!

PTBK Badminton ser tillbaka på en mycket fin helg och blickar nu framåt mot Lag SM för ungdom i maj månad!