Igår skulle grundserien avslutas i Svenska Badmintonligan och det var bara vinst som gällde för PTBK. Vid seger hade vi avslutat grundserien som vinnare och vid förlust riskerade vi att hamna utanför top 4.

Tyvärr så var det det sistnämnda som hände. En på pappret tuff uppgift där Fyrifjädern mönstrade starkaste laget för säsongen, medan vi tyvärr hade en del frånfall. Ingen skugga ska dock falla över Mitch som gör SBL-debut och kämpar till sig ett set i andrasingeln mot duktiga Albin.
Unga Elin Ryberg gör sin tredje SBL-match och gör en stark insats. Framförallt i dubbeln tillsammans med Edith där dom spelar tre jämna set mot systrarna Sjöö som båda är topp i Sverige i dubbel. I singeln blir det för tufft för Elin när Julie Dawall, rankad 40 i världen, står på andra sidan nätet. Men en bra erfarenhet för Elin som kommer att få många fler chanser!

Även Gabriel visar att han fortsatt håller en hög nivå då han spelar en femsetare mot Victor Svendsen som ses som ett av toppnamnen i ligan.
Och i mixeden fortsätter Thyrri/Edith att imponera när dom lätt vinner mot Melker/Sjöö.

Förlusten skrivs tillslut till 1-5 och där vi inför de sista två matcherna leder ligan, slutar vi nu istället på en femteplats och får slåss med Halmstad, Täby och Frölunda om de sista två platserna till SM-slutspelet. Mellanserien inleds i december.

Nya tag!