Det var en spännande uppställning från båda lagen där många av danskarna lämnats utanför trupperna. Och i båda lagen fick unga spelare från hemmaverksamheten chansen. I PTBK fick Khushi tillsammans med Elin R göra SBL-debut i damdubbel där det tyvärr blev en förlust mot danska Elina tillsammans med Rebecka med 1-3 i set.

Erik Angervall gjorde även han SBL-debut tillsammans med dubbelpartnern Jakob Ekman. Efter en stark inledning så tog dock duktiga Halmstadparet Tim och Rasmus över matchen och kunde vinna i tre raka set. Bra dock för grabbarna att få känna på SBL-nivån och att det finns mycket att förbättra för att vinna matcher i högsta ligan. Det är bara hårt jobb och bra inställning som krävs nu.

Edith och Christopher fortsätter deras fantastiska säsong för oss. Båda vinner sina singlar i tre raka set och Edith vinner även mixeden tillsammans med Gabriel i tre raka set. Här visar Edith att hon inte bara är Sveriges bästa singelspelare utan skulle nog kunna ha den titeln även i mixed.

Efter att ha imponerat i mixeden så var det dags för singel för Gabbe. Där kom han tyvärr inte upp i samma nivå alls som senast mot Umeå. För mycket enkla misstag, samtidigt som Rasmus spelade som i trans, gjorde att det blev en förlust i tre raka set.

Golden set skulle avgöra och det blev upp till mixeden med Gabbe och Edith. Halmstad bytte herre i sin mixed och satte in Rasmus tillsammans med Elina och Rasmus fortsatte spela som han gjorde i singel tidigare. PTBK-paret stod dock emot bra men förlorade tillslut med 12-10.

Vi åker hem med 1 poäng efter att inte riktigt ha kommit upp i samma höga nivå som vi såg mot Umeå senast, men många nya spelare fick chansen och den erfarenheten är viktig i det fortsatta arbetet. Många kommer få chansen igen och då är förhoppningsvis premiärnerverna borta och då kommer segrarna att komma.

Måndagen den 18 oktober är det dags för nästa match. Då kommer Täby på besök och då siktar vi på 3 poäng igen! Hemma är vi starka!