Rut Wingstrand är tränare, receptionist men också spelare i PTBK:s B-lag på damsidan.

Tränarpresentation: Rut Wingstrand

Född: 2002

Roll i PTBK: Tennistränare och receptionen

Rut Wingstrand började spela tennis när hon var mellan 4 och 5 år.

Jag började i tennislekisen här i PTBK. Samma tennislekis som vi har fortfarande för de små barnen, säger Rut.

Rut gick på Påvelundsskolan så närheten till tennisen var avgörande för att börja spela, ihop med att de flesta av hennes kompisar gjorde det. Men det var inte bara tennis hon utövade, utan hon testade på lite olika idrotter före det blev simning och tennis hon föll för, där det till slut blev mest fokus på tennisen.

Att tävla har dock aldrig riktigt varit hennes ”grej”.

Jag slutade tävla när jag var runt 11-12 år.. Ärligt talat så satsade jag aldrig jättemycket även om jag alltid tyckt det varit roligt med tennis och fortsatt spela.

Varför föll inte tävlandet dig i smaken?

Jag har funderat en del på det där och jag tror det var när jag började möta äldre personer som jag tyckte det  blev jobbigt att förlora. Men idag är jag tävlingsinriktad och tycker det är roligt att tävla. Fråga bara mina vänner, haha.

 I Påvelunds andralag spelar Rut regelbundet damlagsmatcher och tycker det är skoj med lagspel.

Som tränare är Ruts uppdrag att jobba med tennisskolan ihop med Jonas och Kristoffer, men hon har även hand om en del vuxenkurser, tävlingsgrupper, administration och står dessutom i receptionen.

Det är en väldigt blandad tjänst vilket jag tycker är skoj!

Rut har jobbat i Påvelund sedan studenten 2021 och säger sig trivas kanon!

Det är roligt att lära ut tennis, men jag tror en stor anledning till att jag trivs så bra har mycket med kollegorna att göra. Alla känner alla och vi har väldigt roligt ihop. Dessutom känns det som jag kommer bra överens med barnen jag tränar och med föräldrarna.

Men…

Jag går fortfarande i tankarna ifall jag ska plugga och utbilda mig vidare. I så fall inom medicin. Vi får se, tennis är trots allt också väldigt kul!

Bästa minne hittills från åren i Påvelund: Alla läger man varit på!

Påvelunds största styrka: Gemenskapen. Om du ska fråga om en svaghet får det bli att vi behöver fler banor.

Film eller bok du hämtat inspiration ifrån: Nja…blivit inspirerad vet jag inte. Men jag kan rekommendera ”Där kräftorna sjunger” som bok. Den är bättre än filmen. Om jag ska rekommendera en film så får det i så fall bli en serie istället – Game of thrones.

Vad gör du om tio år? Är läkare. Eller jobbar inom tennisen!

Fritidsintressen: Spelar tennis. Eller är med kompisar. Reser lite då och då – var i Barcelona i vintras till exempel. 

Av Linus Eriksson