Svenska cupen 005

William Nilsson tog brons i helgens Svenska Cupen i Uppsala. Detta tillsammans med Richard Jin ifrån Göteborgs BK i herrdubbel klass -04. Svenska cupen är en tävling  där de 2 bästa i varje åldersklass per distrikt tävlar induviduellt samt i en lagtävling där man räknar ihop alla vunna matcher distrikten har. Åldersklasserna i år var födda -05 upp till -99. Team Göteborg hade gemensam buss upp till Uppsala redan på fredag morgon, där ansvariga coacher per åldersklass åkte med. PTBK fick till slut med sig 3 spelare, Jacob Blom-05, William Nilsson-04 och Adam Bryngelsson -00.

Både William och Adam fick ta ett senare tåg upp till Uppsala och hämtas ifrån skolan, då 2 spelare fick lämna sent återbud. Starkt av grabbarna att på så kort varsel, ta med sig fokus och gott humör till övriga i Team Göteborg. Efter sedvanlig inmarch i hallen med laget, så spelades nationalsång och invigningstal hölls. Singel, dubbel och mixed spel stod sedan på programmet.

Grabbarna ifrån PTBK, visade framfötterna direkt och alla vann sina gruppspelsmatcher i singel och tog sig sedan till kvartsfinaler. William stödde på Sverige ettan Tomas Ramstedt och visade direkt att respekten för att spela stortävling inte heller spelade någon roll. Dock förlust med 2 raka set. Adam överraskade hela Team Göteborg, genom att visa upp storspel och i sin kvart, möta den blivande segraren Hugo Söderberg. Adam var oerhört nära att knipa första set, efter 2 set bollar, så förlorade Adam med 23-25.  I andra 14-21, dock skall Adam ta med sig detta och fick även av Team Göteborg priset som helgens bäst kämpande spelare..!! I sista kvarten spelade Jacob Blom bort semi chanserna och förlorade i 2 raka set, efter att under gruppspel visat att han höra hemma blande de bästa -05 i Sverige.

Söndagen bestod i många bra matcher och som nämndes tidigare fick vi i PTBK med oss ett brons genom Williams dubbel efter semiförlust i 3:e set. Sammanfattningvis så tar killarna med sig att deras träning med Gabbe börjar visa resultat och även ha med Magnus Sahlberg som coach, gör dessa stortävlingar till  både roliga och proffsiga. Att dessutom få åka med och umgås med distriktets bästa, gör att man få tips och blir mer sugen att träna o tävla mer. Lagmatchen vann återigen Stockholm, då de har en enorm bredd i alla åldersklasser. Team Göteborg kom på hedrande andra plats. Stor tack till  klubben Fyrisfjädern som höll i tävlingen samt ansvariga i Team Göteborg, Anders Fant och Magnus Sahlberg som på ett mkt proffsigt sätt styrde teamkänlsan och tävlingskänslan till det yttersta. Ser fram emot nästa års svenska cup redam!

Svenska cupen 007

Nöjda PTBK:are, Jacob Blom, Adam Bryngelsson och William Nilsson!