Det är aldrig lätt att mötas internt inom klubben. PTBK 1 och PTBK 2 hamnade i samma serie i Svenska Tennisligan (division 2) och ett rafflande möte väntade. Vill börja med att säga att det som imponerade mest igår var den ödmjukhet och sportmanship som fanns under matcherna igår. Vårt A-lag (PTBK 1) var självklart skyhöga favoriter så Unibet och Bet365 hade dragit tillbaka oddsen.

Matchen inleddes med singel 2 och 3. Anton Hedlund (PTBK 1) och Filip Robles (PTBK 2) inledde sin batalj 18.30 och den tog slut först strax före kl 21.00. Första set visade Anton var skåpet skulle stå och det var helt enkelt kassaskåpssäkert. I andra set spelade Filip upp sig och det var oerhört jämnt. Anton hade två matchbollar men Filip tog hem setet. Nu väntade ett Supertiebreak och vilket sådant det blev. Ingen av spelarna höll igen utan det var ”fullt blås” från båda håll. Nu är ju varken Anton eller Filip direkt kända för att slå löst 😊 Hur som haver, vid 13-12 hade Anton matchboll nummer fem och Filip drog till med en stenhård forehand som precis landade utanför linjen. (Kan ju nämnas att även Filip hade en matchboll i Supertiebreaket). 14-12 och 1-0 till A-laget. Men, vilken match killar!

Wilmer Dahl (PTBK 1) som nu glädjande gjort comeback efter ett litet uppehåll visade inga prov på ringrostighet mot Ola Palmertz (PTBK 2). Med ett högt tempo, blixtrande servar och hög koncentration besegrade han Ola i raka set. Med lite bättre servande från Olas sida kanske matchen blivit lite mer jämn resultatmässigt, men Wilmer darrade aldrig på manschetten. Wilmer gjorde det mycket bra som gick in som klar favorit och levererade. Att vinna på beställning är aldrig enkelt.

På tredjesingeln för PTBK 1 kom Hedlund Sr in (Magnus) och mötte Love Ottosson (PTBK 2). Vi som har sett Magnus spela tidigare, vet att han spelar otroligt lurig tennis. Det gör för övrigt alla vänsterhänta spelare 😊Love visade dock direkt att han inte tänkte ge sig utan kamp och stod upp riktigt bra i första set. Love ryckte bra i spelet med bl a ett par fina korta bollar. Första set dock till Magnus och i andra set ökade han tempo samt även tryck i serven. Men, en bra match!

Så till dubbeln. Här stegade Gustav Bohwalli in för PTBK 1 tillsammans med Wilmer mot Filip och Ola. Gustav (även han vänsterhänt) har fina vinklade slag och dessutom snabb som en vässla! Filip och Ola höll emot bra i första set som blev ganska jämnt, men denna dag servade framför allt Gustav och Wilmer alldeles för bra. Nästa så juniorerna fick klättra på staketet för att nå dem! Två raka till A-laget var inget snack.

Summering alltså 4-0 till vårt A-lag. Men, vårt unga B-lag visade att de vill framåt och ta platser i A-laget framöver. Coach Tino (Kirst) vid sidan om måste nog trots allt vara nöjd med insatsen. Från båda lag.

För detaljerat resultat se här: https://svtf.tournamentsoftware.com/league/077D9DE5-D878-4934-8CC4-66D221A394D7/team-match/6439.

// Joakim Palmertz lagledare PTBK 3

Wilmer Dahl och Gustav Bohwalli.
Love Ottosson och Ola Palmertz.