Tennisens utomhusserie fortsatte den gångna helgen. PTBK:s damlag tog sin andra raka seger i division 1 genom att vinna borta mot Lidköping med 4-0. Starkt spel av Frida Alsterhem, Rebecka Österberg, Sophie Sundström gjorde att PTBK nu är i topp i division 1 och chans att nå SM-slutspel med de fyra bästa lagen i utomhusserien.

PTBK:s A-lag på herrsidan tog också sin andra raka seger genom att vinna hemma mot Partille med 4-0 i division 2. Måns Dahlberg hade kommit hem från Paris någon dag tidigare men hoppade ändå in och vann förstasingeln. Efter några dagar på hemmaplan är nu Måns i Stockholm för träning på Good To Great innan han far vidare till England för att förbereda sig inför Wimbledons juniorturnering. Gustav Bohwalli och Anton Hedlund vann sina singlar och sedan säkrade Anton och Wilmer Dahl 4-0-segern genom vinst i dubbeln. A-laget kämpar med Kungsbacka och Pixbo om seriesegern i division 2 och en uppflyttning till division 1. I samma serie spelar också PTBK:s B-lag men deras match i söndags mot Särö sköts upp.

PTBK:s C-lag på herrsidan föll mot Högsbohöjd med 3-1 i division 3. En text om denna match nedan av lagledare Joakim Palmertz:

Tyvärr en andra rak förlust för PTBK 3 mot lokala konkurrenten Högsbohöjds TK i årets utomhusserie för Svenska Tennisligan. PTBK 3 ställde upp med ett starkt lag där bl a Johan Carlsson spelade sin första tävlingsmatch sedan 2008. Högsbohöjd mönstrade ett starkt lag skall sägas.

Kristian Wik kämpande på mot Johan Orrenius på första singeln. Johan, som för övrigt är chefredaktör för det eminenta fotbollsmagasiniet Offside, tog hem första set ganska enkelt med effektivt grusspel. Kristian spelade dock upp sig rejält och var på vippen få med sig andra set, men tyvärr förlust i tiebreak.

Anders Schoster gjorde sin seriepremiär för året på andrasingeln. Anders, som troligtvis är en av de mest konditionsstarka spelarna i serien, hade lite grus i maskineriet första set. Blev en svängig match som avgjordes i supertiebreak där Anders var den starkaste.

Ovan nämnde Johan Carlsson spelade tredjesingeln mot den klart yngre Filip Henrikson. Lite lyste nog Johans ovana vid matcher igenom, men får han några till under bältet kommer han vara en riktigt bra tillgång för laget. Jämnt första set, men i andra rann det på till Filips fördel.

Daniel Jönsson och Martin Bülow var vårt dubbelpar för dagen. Martin, som har ett ganska färskt veteran SM-guld i HD50, gjorde tillsammans med Daniel en helt OK match. Men, bollen studsade inte riktigt PTBK:s väg här. Två raka till Högsbohöjd.

Vi tar nya tag och det redan till helgen borta mot Ullevi TK!