I helgen var PTBK representerat med två lag i lag SM för ungdom i Täby. Vi hade ett lag med i U15 klassen och ett lag i U17 klassen, totalt 12 spelare. En lagmatch spelas i formatet med en herrsingel, en damsingel, en herrdubbel, en damdubbel och en mixeddubbel och själva tävlingen spelas i pooler på lördagen och placeringsmatcher på söndagen. Vi var ett stort gäng från PTBK som åkte med – en stor grupp av föräldrar åkte med och hjälpte till med allt runtom så att spelarna hade möjlighet för att prestera så bra som möjligt. Ett stort tack till: Sara, Maria, Tomas, Lars-Erik, Andreas, Mårten, Tomas och inte minst Fredrik! Ni var fantastiska i helgen med eran engagemang!

Vårt U15 lag med Emelie, Mini, Felix L., Jacob R., Jacob B. och William var i Grupp A med Halmstads och Trollhättans bästa U15 spelare. Vi spelade först mot Halmstad och vann 3-2 efter en tuff och välspelat lagmatch. Nästa och den sista matchen på lördagen för vårt lag var mot det förstaseedat laget från TBF. Vi förlorade 1-4 men i båda singlarna var Mini och William ganska nära och presterade verkligen bra spel mot landslagsspelarna Thea Roslin och Tom Roslin. I herrdubbeln spelade Jacob B och Felix L.(fortfarande U13 spelare) helt jämnt med Daniel Ström/Tom Roslin och visade vilket stort potential dom har i sig. Vinsten kom i mixeddubbeln med Mini och William som vann över Thea Roslin och Daniel Ström efter en otrolig välspelat match och jublet bröt ut i PTBK-klacken.

Vi var tvåa i vår grupp efter lördagens spel och nu väntade en match på söndagen om placeringarna 5 och 6 i Sverige. Vi spelade mot Ljusdal BK som i deras lag lag har två av Sveriges bästa dubbelspelare och den ena, Edvard Hylander, är också topp 8 i singel. Det blev precis så svårt som vi hade räknat, förlust med 1-3, och därmed uppnådde vi den fina och meriterande placering som nr. 6 i Sverige i U15 klassen. Ett stort grattis till alla i laget – vi har 6 mycket duktiga lovande spelare i detta laget. Det lovar mycket bra för framtiden.

Vårt U17 lag med Hannah, Elin, Alva, Edvin, Emil och Felix W. började på lördagen i Grupp B med att spela mot Västerås bästa U17 spelare och det blev glädjande en 3-2 vinst över ett bra kämpande lag från Västerås. Vi var också i grupp med storklubbarna Täbys och Askims bästa U17 spelare som i årtionden har förädlat sin verksamhet och utvecklat en hög nivå på sin verksamhet och sina spelarnas kunnande och vi visste att det var svåra uppgifter som vi stod framför i de två sista gruppmatcherna på lördagen. Den andra matchen var mot Täby och deras lag hade flera landslagsspelare med i uppställningen, men våra orutinerade spelare med 3-5 års seriös badmintonträning i bagaget tog sig an uppgiften med typisk PTBK-inställning och kämpade på och det blev till flera mycket bra och lovande insatser. Dock en förväntat förlust på 0-5.

På kvällen stod vi överför igen överför en storklubb i form av Askim med flera landslagsspelare. Igen kämpade vi på och det gav plötsligt utdelning med vinster i herrsingeln och herrdubbeln och bra insatser i förlustmatcherna. Slutligen stod vi i situationen att det stod 2-2 och den sista matchen, mixeddubbeln, var avgörande. Det blev en förväntat förlust med 2-3, men en kort stund var där lite nerv i lagmatchen. Roligt att uppleva med vårt U17 lag.

På söndagen var vi igen igång med placeringsmatcherna om 9-12. Vi spelade två matcher och det blev förväntat förluster mot Halmstad och Täby 2. Vi blev nr. 12. Det positiva var att våra spelare blev bättre och bättre i dessa tuffa matcher mot duktiga och mera erfarna spelare och det känns lovande inför framtiden. Mera träning och flera tävlingar.

Tack till alla som var med för en rolig och upplevelserik helg – kom igen PTBK Panthers!