PTBK hade i förre veckan besök av den danska topptränare Joshua Eipe, som jobbar dagligen som tränare på Peter Gades Badminton Akademi, och hans ungdomsspelare från Gentofte Badminton Klub. Detta var en repris från förre året.

Våra egna duktiga U13, U15 och U17 spelare tränade intensivt i 4 dagar under Joshua`s ledning med assistans av våra egna duktiga tränare, Johan Andreasson och Magnus Sahlberg, tillsammans med hans 11 danska spelare.

Det blev många nya övningar med tekniska och taktiska input från Joshua, som själv är en komplett teknisk och taktisk spelare som kan visa våra ungdomar hur ett slag ska göras eller hur en rörelse på banan ska utföras. Joshua och tränarna arrangerade träningarna så att våra spelare och danskarna gjorde övningarna tillsammans vilket gjorde att vi fick en mycket bra interaktion spelarna emellan.

Samtidigt fick spelarna många bra matcher och lärde av varandra, samt allra viktigast då fick vi många roliga stunder bredvid banan med mycket skratt och ett besök på Liseberg!

Vi har som mål att fortsätta detta fina samarbete med Gentofte BK och häri ingår en resa till danskarna i höst för träning och tävling i Köpenhamnsområdet.

/Asger