Damlaget spelade sina avslutningsmatcher i Lund i helgen. Helgen startade på bästa sätt när Vetlanda RK besegrades med 4-0 i matcher på lördagen. Olga Borodulina/Sofia Brun började med att vinna dubbelmatchen i raka sätt. Därefter vann Olga en spännande 1:a singel med 14-12 i avgörande supertiebreak. Sofia Brun och Frida Alsterhem gjorde stabila insatser på andra och tredje singel och vann i raka set. Segern mot Vetlanda innebar att kontraktet i div 1 var säkrat redan innan söndagens match mot ATL Lund.

Säsongens sista match började på bästa sätt med seger av Olga/Sofia i dubbelmatchen. Vändning från 1-5 till 10-7 i supertiebreak imponerar. I singlarna blev det dock tufft och Lund lyckades knipa alla singlar och vinna lagmatchen med 3-1. Olga, Frida och Nadine Linden-Malmberg spelade singlar på söndagen. Nadine som gjorde säsongens första match mot Lund kämpade väl liksom Frida och Olga men Lund var lite starkare för dagen.

Då vi summerar årets div 1 serie så kan vi konstatera att tjejerna försvarar 4:e platsen från förra året. Bra jobbat av tjejerna!! Nästa säsong som blir tjejernas tredje i div 1 siktar vi ännu högre.

Nedan är en bild från sammandraget i Lund

Från vänster: Frida Alsterhem, Sofia Brun, Nadine Linden-Malmberg, Olga Borodulina