Fotograf: Oscar Pyk

Efter en lite för svängig match mot Umeå, men som tillslut blev vinst med 4-2, står det nu klart att PTBK går obesegrade genom grundserien och därmed går in i mellanserien med 3 extrapoäng.

Extra kul för dagen är att vi vinner med 3 spelare i laguppställningen som gått hela vägen från vår badmintonskola upp till våran tävlingsgrupp och nu till Badmintonligan, Leo Woxberg, Lina Nilsson och Alva Pyk (som gör sin Ligadebut)
Framförallt damdubbeln imponerar stort idag och spelar bättre och bättre ju längre matchen går.

Nu laddar vi inför mellanserien som drar igång i januari och sedan slutspel.

Lets Go Panters!!

Text från Svenska badmintonförbundet:

Måndagskvällens andra segrare var Påvelund som besegrade Umeå med 4-2. Resultatet innebär den sjunde raka segern för Göteborgslaget, och därmed en säker förstaplats i grundserien.

– Skönt att vi lyckades vinna igen, trots att vi inte spelade på topp, säger Magnus Sahlberg, lagledare för Påvelund. Jag är också glad för att vi den här gången hade med tre unga spelare som gått hela vägen från vår badmintonskola till Badmintonligan: Alva Pyk, Lina Nilsson och Leo Woxberg.

Den mest spännande matchen var första herrsingel där Gabriel Ulldahl ställdes mot Umeås nye duktige indonesier Fauzi Fathurraman,. Det blev en svängig men sevärd match som Gabriel till slut vann med 6-11, 11-10, 11-10, 9-11, 11-6. 

Påvelund kommer nu att gå in i Mellanserie A som etta. Hur viktigt är det för er att försöka vinna även mellanserien?

– Primärt siktar vi på att bli etta eller tvåa för att därmed gå direkt till semifinal i slutspelet. Det hoppas vi på, säger Magnus Sahlberg.

Fotograf: Oscar Pyk