Vid helgens tävling i vårvädret i Varberg spelades Yonex International, med spelare från Finland, Norge och Danmark, och så alla svenskar förstås …. med fina framgångar för PTBK.

Bäst gick det för Felix Westin som tog sig till 2 finaler i U13. I dubbel så föll Felix tillsammans med Måns Woxberg  i finalen mot Frölundaparet Isak Johansson/Nils Dussart med 15-21,16-21.

20160430_181332

Måns O Felix glada efter silverpengen i HDU13

Felix Westin fortsatte av bara farten även i singel U13, där han efter 4 matcher stod i semi mot Thomas Hellman ifrån Uppsala och vann med förkrossande 21-17, 21-11. Felix visade upp ett mkt moget singel spel, trots sin ringa ålder.  I finalen så väntade GBK:aren Kiran Balendran som var topp seedad i turneringen. Finalen spelades med domare och linjedomare, som oxå var en ny erfarenhet för Felix, som knep första set med 21-13. I andra så svängde matchen fram o tillbaka, men Kiran vann till slut med 21-18 och finalen gick till skiljeset, där Kiran o Felix pressade fram sitt yttersta. Tyvärr drog Kiran det längsta strået  denna gång och vann; Förlust med 19-21 för Felix. Snopet men dock ett stort steg i badmintonkarriären. Grattis Felix!

IMG_3855

Mkt stolt Felix Westin efter 2:a platsen i singel U13

I övriga klasser så tog Kevin och Lotten Nilsson en 3:e plats i Mixed dubbel i elitklassen,smålänningarna Rasmus Grönvall/Sandra Lu blev för svåra, förlust med 9-21,17-21.

Stina Caspersson tog hem en 3:e plats efter finfint spel i U15 damsingel. Stina vann mot toppseedade Tea Anderl ifrån Uddevalla i 2 raka set i kvartsfinalen och visade att hon har mkt stort spel i sig och kan nu börja finslipa på vissa detaljer, så kommer inte många av hennes motståndare gå säkra. Dock förlust i semi mot Lugi:s Helen Linwen Yan med 13-21,15-21.

20160503_181409

Nöjd Stina efter väl genomförd tävling i Varberg!

Sista pallplatsen stod Jacob Blom för, då han efter vunnit gruppspel, vann i kvarten mot Christoffer Boman ifrån Täby i skiljeset med klara 21-11. I semi ställdes sedan Jacob mot blivande slutsegraren Daniel Ström  Trollhättan. Daniel tillhör sverigetoppen i U11 och Jacob orkade inte komma upp i Daniels nivå utan förlust i 2 raka set,  12-21, 9-21

20160405_162530

Bronspeng för Jacob i Yonex International!

Sammanfattningsvis en mkt bra helg återigen för våra PTBK:are, som tar steg i rätt riktning. Yonex International i Varberg var en högklassad tävling , där man ser att det är nyttigt för ”våra” medlemmar att känna på toppskiktet.  Även att tävlingen och klasserna går över flera dagar, ger erfarenhet och lärdom inför framtiden. Nu återstår bara en tävling för denna säsongen, Gothenburg Open som spelas över 3 dagar, 6-8 maj i Alelyckan och är en av Sveriges största tävlingar, som lockar spelare ifrån hela Norden.