imageprocessor
Gabriel spelade i helgen en Europatour-tävling i Grekland. Och i sin andra internationella tävling för året blir det, återigen, snudd på succé för Gabriel Ulldahl.

Gabriel tar sig utan problem fram till semifinalen där han ställs mot duktiga Illka Heino från Finland. Gabbe kommer inte upp till sin normala nivå men lyckas kämpa hem en seger och går återigen till final.

Här möter han danska Kim Bruun, rankad 112 i världen. Då Gabriel endast har 2 tävlingar på rankingen (man får räkna 10) så är han inför tävlingen rankad som nummer 372. Trots detta spelar han sig fram till två matchbollar men lyckas inte knipa någon av dom utan förlorar med 22-20 i tredje set.

Vi känner att Gabbe är på rätt väg och när han spelar som bäst är det få spelare i Europa som han inte vinner mot. Nu ska vi fortsätta att jobba med stabiliteten så att han kommer upp på sin högsta nivå oftare och kan hålla den under hela turneringar. Nästa test blir i den stora Europatour-tävlingen i Spanien, 16-19 juni.

Med denna finalplatsen inräknad klättrar Gabbe 95 placeringar på rankingen, till 277.  Nu har han bara 5 svenskar före sig på rankingen, och dessa har alla många fler tävlingar än Gabriels 3 st. Hur länge kan Badminton Sweden hålla honom utanför landslaget?