Nedräkningen inför årets Elitserie är nu inne på slutspurten. Idag inleder nämligen Påvelunds damer sin jakt på guldet med säsongsdebut borta mot SALK. I det här sista porträttet på spelare i truppen träffar vi Anastasia Pettersson.

Född: Eksjö

Moderklubb: Vetlanda

Säsonger i PTBK: 1

Singel eller dubbelspelare: Singel. Kan spela både och men satsar på singel

Största upplevelse inom tennisen: Elitserien förra året

Styrka i spelet: Forehand

Förväntningar på årets säsong: Vinna så många matcher som möjligt och hålla mig frisk

Intressen vid sidan av tennisen: Sjunga och spela piano

Anastasia, berätta kort om året som varit hittills.

Mitt 2023 har varit fyllt med resor, träning och en hel del skola. Jag har haft möjligheten att åka på många internationella resor och upplevt många nya utmaningar. 2023 har varit lite upp och ner. Jag började året med många ITF där det gick bra. Jag nådde final i tre ITF:s i dubbel och vann en titel. Det blev även tre semifinaler i singel. Det är jag mest nöjd med. Resultatmässigt har de senaste fyra månaderna inte gått så bra som jag hade önskat.

Berätta om din vardag, hur ser ditt tränings- och tävlingsupplägg ut?

Vardagen är fylld med en massa skola, tennis och fysträning. Det är oftast två tennis träningar per dag och sammanlagt fyra fyspass i veckan. Efter Elitserien ska jag vid årsskiftet ska jag spela J100 i Salk och J60 i Malmö. 


Hur trivs du med att plugga och spela tennis samtidigt i Båstad?

Att kombinera studier och tennis i Båstad har verkligen varit en rolig utmaning. Jag trivs väldigt bra här och har hittat en bra balans. Tränarna och lärarna ger massor av stöd, vilket har varit nyckeln till att jag kan prestera både på banan och i skolan. I början var det tufft då det blev en stor förändring från mina tidigare rutiner och träningsupplägg, men nu så trivs jag otroligt bra och är glad över mitt beslut att göra som jag gjorde . 


Vad är dina planer om vi blickar framåt ett år eller två?

Mitt mål är att ta vara på mina träningsmöjligheter jag har här i Båstad på RIG och därefter får vi se helt enkelt. College finns som alternativ men inget är bestämt ännu. 


Tankar inför Elitserien?

Att representera Påvelund i Elitserien i december i år igen känns väldigt spännande. Jag är supertaggad och det ska bli kul att få träffa laget igen. Det är också roligt att få träffa de nya lagkamraterna och lära känna dem.

Om du tänker tillbaka på förra årets serie, vad är det för känslor som kommer upp då?

Glädje, stolthet och motivation. Förra året var min första Elitserie och jag kommer aldrig att glömma den. Det var så himla häftigt att få vara med och spela i ett lag på detta vis. 

Förra året gick ni till final, vad är målsättningen i år?

Vi var otroligt nära förra året så jag tycker att målet är att vinna hela serien i år. Det kommer såklart inte att bli lätt men jag tror att vi har stora möjligheter. 

Du gjorde en riktigt bra serie personligen i fjol, vad talar för att du kommer upprepa det i år igen?

Det gångna året gav mig värdefulla erfarenheter. Jag har lärt mig mycket av både framgångar och utmaningar och den kunskapen kommer att vara användbar för att hantera liknande situationer i år. Jag har även haft en lång träningsperiod under de senaste veckorna och fokuserat mycket på fysen vilket jag tror kommer kunna hjälpa mig mycket till Elitserien. Jag har utvecklats från förra året och därför att jag har möjligheten till att upprepa förra årets prestation och kanske ännu bättre.