Nu är det dags för nästa spelare. Edith Urell som inför säsongen värvades från Fyrisfjädern i Uppsala. Edith är regerande svensk mästarinna, detta trots att hon fortfarande är junior. När hon vann SM-guldet var hon 16 år, vilket gör henne till tidernas yngsta SM-segrare. Edith lyckades även under junior-EM, en av få tävlingar som kunde spelas i höstas, vinna två silver! Detta är en av Europas största talanger och vi är mycket glada över att ha henne i laget!

2020 blev ett på många sätt märkligt år. Hur har det gått med träning för din del? Hur har du tränat? Något speciellt du velat fokusera på när det varit tävlingsuppehåll? 
Här i Sverige har vi ju inte haft lock-down på samma sätt som många andra länder och våra hallar har varit öppna. Det har gjort att jag har kunnat träna på som vanligt för det mesta så det har varit bra. Jag har även varit i Köpenhamn och tränat under perioder under hösten, vilket har varit väldigt utvecklande och kul. Under detta år har jag jobbat mycket på min fysik, då man har kunnat tränat hårt fysiskt eftersom det knappt har varit några tävlingar.

Vilka tävlingar har du varit med i 2020 och hur har det gått? 
I början av året spelade jag Swedish-Open och då lyckades jag vinna kvalet för att sen tappa mot en tjej från Japan. Sedan spelade jag senior-SM där jag lyckades vinna guld, mitt första senior-SM guld 🙂 Sen spelade jag även lag-EM för damer i Frankrike, och då lyckades vi ta oss till kvartsfinal, och jag vann alla mina matcher. Under hösten spelade jag junior-EM och där vann jag silver i både damsingel och mixeddubbel. Sista tävlingen för mig var en Grand-Prix i Danmark och där kom jag till kvartsfinal.


Om badmintonligan i Sverige kommer igång igen, hur tror du att det kommer gå för PTBK?Jag tror att vi kommer vinna!


Har du några tävlingar inplanerade under 2021?
Ja, jag har många inplanerade men det är svårt att veta vilka som kommer bli inställda och inte. Ett mål under året är junior-VM som går i Kina i höst.


Vad ser du mest fram emot under 2021?
Jag ser mest fram emot att tävlingarna ska komma igång!

Tack Edith och stort lycka till under 2021!