Nu är det dags att lära känna vårt danska nyförvärv, Magnus Johannesen.
Magnus är Danmarks bästa herrsingeljunior och ses av många som Danmarks nästa stora stjärna.

2020 blev ett på många sätt märkligt år. Hur har det gått med träning för din del?  Hur har du tränat?
Då Danmark har stängts många gånger sedan mars, där sport utöver elitsport också har stängts, har det varit ett år att hitta andra platser och andra lösningar. Jag har varit i Århus under de perioder då elitcentrumet där har varit öppet. Dessutom har jag tränat i min egen klubb när detta inte har stängts – och inte minst har jag varit glad över att få träna på det nationella elitcentret i Brøndby i Köpenhamn. Där bor jag i Köpenhamn en vecka i taget. Just nu, när Danmark stängs mycket igen, är mina enda möjligheter att träna i Aalborg Triton bara ensam med tränare (inte andra spelare), att delta i träning i Højbjerg i Århus med mitt ligalag och att delta i det nationella centret i Brøndby. Sammantaget skulle jag säga att det har löst sig bra med min träning och jag känner att jag har utvecklats på många områden.

Något speciellt du velat fokusera på när det varit tävlingsuppehåll? 
Jag har varit mycket fokuserad på att bygga upp mig fysiskt och utveckla mitt offensiva spel.

Vilka tävlingar har du varit med i 2020 och hur har det gått?
Jag har deltagit i:
Swedish International där jag förlorade i åttondelen i en jämn match mot den senare vinnaren, Victor Svendsen
Danska mästerskapen (där jag slog Anders Antonsen) men förlorade semifinalen till Hans Kristian Vittinghus
Dutch Jr. där jag förlorade kvartsfinalen mot Cristo Popov
German jr. där jag tappade semifinalen till en malaysisk spelare.
U19 danska mästerskap, där jag vann guld i herrsingel
U19 EM där vi fick guld i lagturneringen (Danmark) och jag förlorade kvartsfinalen till Cristo Popov
3 Grand Prix-turneringar för seniorer i Danmark, där jag har varit i 1 semifinal och 2 kvartsfinal.

Om badmintonligan i Sverige kommer igång igen, hur tror du att det kommer gå för PTBK? 
Vi blir mästare!

Har du några tävlingar inplanerade under 2021?
Ja – många, om vi får spela. Internationella challengeturneringar, danska Grand Prix-turneringar, danska U19-mästerskap och senior-mästerskapen

Vad ser du mest fram emot under 2021?
Att komma tillbaka och spela många turneringar igen i både Danmark och särskilt utomlands. Att flytta till Köpenhamn i sommar för att fortsätta jobba mot mina drömmar och inte minst för att utveckla mig vidare.

Stort tack för att du tog dig tid att svara på frågorna och Lycka Till 2021!