PTBK har anställt Pontus Larsson, 33 år, som ny tävlingstränare inom tennisen. Pontus jobbar nu som verksamhetsansvarig/sportchef i Tabergsdalen. Klubben har ett fint rykte inom svensk tennis både vad gäller bredd och elit. Klubbens damlag ligger i elitserien sedan några år och även herrlaget spelade i elitserien senaste säsongen. Klubben har många duktiga juniorer i sverigetoppen som Pontus tränar. Pontus har jobbat i Tabergsdalen i snart tio år. Innan dess läste han Sport Management på Linnéuniversitetet 240 poäng och han har senare även läst till en Master. Under tiden som han läste Sport Management på Linnéuniversitet spelade han elitserietennis för Växjö.

Pontus har dock tre månaders uppsägningstid och han kommer att hjälpa Tabergsdalen i att hitta sin efterträdare. Pontus kommer att börja först i slutet av hösten i PTBK. Fram till dess delas de uppgifter som Mats Willenhag, Pontus företrädare, upp på annan tennispersonal inom PTBK. Det innefattar bland annat damernas A-lag, herrarnas A-lag, tävlingsjuniorerna samt dess träning. Mats kommer att finnas kvar i PTBK cirka två dagar/vecka till hösten, men Mats har till hösten valt att trappa upp sin anställning på Svenska Tennismagasinet.

Pontus var rankad mellan 5 och 10 i Sverige som junior. Han har gjort ett antal ledaruppdrag för Tennis Norr (då han var chefstränare i Söderhamns TK innan han började i Tabergsdalen), för Tennis Syd och för Svenska Tennisförbundet (under sin tid i Tabergsdalen).

Vi önskar Pontus varmt välkommen till PTBK!

// Martin Stigh, klubbchef PTBK